Находка: Откриха супер загадъчна пирамида! (Но не в Египет и не на фараон)

Открита е супер загадъчна пирамида

Пирамида шашна учените. Гробницата е ново откритие. Находката обаче не е в Египет. Странната археологическа ценност е намерена на интересно място. Пирамидата гробница е разкрита на строителна площадка в централната част на Китай. Все още съоръжението не е разкрито изцяло, но подсказва доста интересни неща.

piramida-jagadka_resized

Откриха супер загадъчна пирамида

Точното място на находката е в провинция Хенан, в град Джънджоу. Представлява погребална камера, в която са открити два гроба. Те са с изключително странна форма.

Откритата пирамида е много по-ниска от тази на фараоните в Египет.

Но формата наподобява напълно на тяхната. Намерените гробове вътре също са изключително странни. Най-озадачаващи за учените се оказват камерите, открити във вътрешността й. Интересното е, че те са по-ниски от два метра.

В могилата една от камерите била във формата на пирамида. А другата гробница наподобявала цилиндър. Камерата е дълга 30 метра, като диаметъра е осем метра. Специалистите са успели да разберат каква е възрастта на намерената пирамида в Китай.

Те са застраховат, че са им необходими още изследвания, за да бъдат максимално точни. Но по предварителни техни изчисления находката е на възраст от времето на династията Хан. Годината е 206-220 г. пр.н.е.

Този период от историците е считан за златен век за Китай. Но кой е бил погребан вътре и защо погребалната камера е оформена като пирамида, остава мистерия.

Мястото, където е открита гробницата, е в близост до Жълтата река. Строителна фирма е разкопавала района, където по план се предвиждало да се построи огромна сграда.

Но работниците се натъкнали на пирамидата и строителството спряло. А пътя наоколо е заграден, за да се изследва гробницата. Но интересът към странната находка е огромен. Хиляди се стигат на мястото, за да видят невероятната гробница пирамида.

Автор: Ани Николова

Източник: topactualno.com

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme