НЛО катастрофира в Китай преди 12 000 години

През 1938 г. китайският археолог Чи Пу Тей открил множество гробници в пещерите на планината Байан Кара Ула в китайско-тибетската гранична област. В тях намерил малки скелети на същества с фино телосложение, но с доста големи черепи. По стените на пещерата Чи пу Тей имало издълбани скални рисунки, изобразяващи същества с кръгли шлемове. Изрисувани били и звездите, Слънцето и Луната, свързани с низ от точки.

На най-сензационното в находката било, че от гробниците били извадени 716 гранитни дискове с дебелина 2 см., които приличали на грамофонни плочи. По средата им имало дупка, от която във вид на спирала тръгвал двоен издълбан надпис към ръба на диска.

Според преданията в тази област някога са живели древни племена дропа и кхам (сиканг). Антрополозите твърдят, че били ниски на ръст – около 1,30 м. Но големите широки черепи по никакъв начин не пасвали на малките скелети, които били открити в пещерата.

През 1940 година Чи Пу Тей публикувал своята теория и станал за смях и подигравки на цялата научна общност. В нея пише, че откритите скелети най-вероятно принадлежат на някакъв изчезнал вид маймуни, а каменните дискове – сложени в пещерата от представителите на една по-късна култура. Теорията му събудила присмеха на колегите му, понеже е абсурдно да се говори за маймунски гробове…

Няколко учени повече от две десетилетия се опитвали да разрешат загадката на мистериозните дискове. Чак през 1962 г. професор Тсум Ум Нуи от Академията за праистория в Пекин успял да разчете част от надписите върху тях.

Текстът бил толкова изумителен и сензационен, че Академията забранила неговата публикация. Нещо повече – ученият доказал, че каменните дискове имат високо съдържание на кобалт и други метали. И наистина – физиците установили, че всичките 716 диска притежават такъв висок ритъм на вибрации, от което може да се направи изводът, че някога са били подложени на много високо електрически напрежение.

Четирима специалисти вече застанали зад Тсум Ум Нуи и подкрепяли теорията му. През 1963 г. той решил да публикува труда си въпреки несъгласието на Академията.

В текста пишело, че преди 12 000 г. летящи чинии с хуманоиди кацнали на нашата планета. Техните въздухоплавателни средства обаче не успели да напуснат отново Земята, защото нямали достатъчно сила.

Те се разбили в далечната и труднодостъпна планина. Инопланетяните се опитали да се приспособят към местните условия, както и да влязат в контакт с обитателите на нашата планета, но така и не успели.

Любопитното в случая е, че в китайските легенди се говори за катастрофа на НЛО преди 12 000 г. точно в тази област – Байан Кара Ула. В тях се разказвало за дребни, тънки като вретено жълти същества, които слезли от облаците. По нататък митът разказва, че поради грозотата си чуждите създания не само че били отбягвани от племето дропа, но и били убивани от тях.

От: Бис.БГ

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme