Тези реликви носят проклятие на стопаните си (Виж кои са+много снимки) първа част

Тези реликви носят проклятие

Една такава реликва е картината на руския художник Иван Крамской „Русалските“. Творецът е знаел, че момичетата които се давят стават русалки. Но категорично отхвърлил всякакви суеверия и създал платното с русалките.

Виден колекционер купува картината. Но след това в дома му се случват невероятни неща. Според поверието още първата вечер платното пада с трясък, без видима причина. Страхът сковал къщата. Вероятно мрачната атмосфера на платното е била „виновна” за това.

relikva-rusalki1_resizedИван Крамской “Русалки”-реликва проклятие

Другата такава мистериозна реликва е диаманта „Кохинор”. Той е бил притежание на магове, персийски царе и индийски раджи.


Според преданието това е „камъка на смъртта” и носи лош късмет на мъжете, които го притежават. В момента той е в короната на английската кралица Елизабет Втора. Именно заради това на трона се задържат повече жени.

relikva-kohinor-2_resizedПроклятието на “Кохинор” не лови жени

Модел на Порше е известен като “Little Bastard”.Возилото има мрачната слава на прокълнато. Всеки един от собствениците му загива трагично.

relikva-modela-3_resizedПорше модел “Little Bastard” носи лош късмет

Леденият Йоци също попада сред реликвите с лош късмет. Йоци е името ан мумия, която е на 5000 години. Открита е под ледовете на Алпите, в напълно запазено състояние. Смята се, че мумията носи нещастие на всеки един от учените, които е работил с нея.

Седем от специалистите умират при странни обстоятелства. Последен си отива археолога Том Лой. Австралийският учен е открит мъртъв в дома си. Много от учените отказват да работят с Йоци, за да не им донесе лош късмет.

relikva-uozi-4_resizedЛеденият Йоци е познат като проклетата мумия

Картината „Поклонението на влъхвите“ на Питер Брьогел също е обвита с лош късмет.


Смята се, че във всяко семейство, където се е задържало по-дълго, жените не раждат. Платното е обиколило много собственици. И сега се намира в дом, където има деца. И те не се страхуват от прокобата.

relikva-peklonenie-5_resized“Поклонение на влъхвите” Питер Брьогел

Плантацията Миртал в Америка се смята за проклето място. Защото е построена на старо индианско гробище. В нея има огледало, за което се твърди, че взима души. На всеки, който се огледа в него. И затова тази реликва носи смърт.

автор: Ани Николова
Източник: topactualno.com

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme