В Турция е открита древна Библия, разтревожила Ватикана

biblia-vatikana-1_resized

Когато този артефакт става известен в цял свят- книгата предизвиква голяма загриженост във Ватикана.

Фактът, че в тази Библия е Евангелието на Варнава – апокриф, който е написан от християнския светец и апостол от седемнайсетте ученици.


Варнава е бил един от учениците на Христос. Той е пътувал с апостол Павел и е написал няколко противоречиви произведения,

biblia-vatikana-2_resized

Трябва да се отбележи, че тази книга е открита в Турция в началото на хилядолетието, но е грижливо скрита за световната общност до сега. Съществуването на Библията по неизвестни причини се пази в тайна за шестнадесет години. Днес тя се съхранява в Етнографския музей в Анкара. Страниците на книгата са изработени от животинска кожа. В продължение на много векове те са почернели, а целия текст, който е написан на диалект – арамейски (счита се,че на този език е говорил Исус) е невъзможно да се прочете, според турските учени.

Експертите обаче превеждат част от текста. Варнава пише, че Исус не е син на Бог и не е бил разпънат на кръст. Спасителя, според апостола е пророк и се възнася на небето жив ,а на негово място е бил разпънат Юда Искариотски. В същото време, той нарича Свети Павел самозванец, а не апостол. В текста се казва, че земята скоро ще чака идването на месията от исляма.

Експерти от Ватикана планират да изучат Библията, намерена от турците и да определят нейната автентичност.

biblia-vatikana-3_resized

Католическата църква цензурира Евангелието на Никейския събор, а след това напълно премахва от Библията- Евангелието на Варнава.

ВЪПРОС на автора : Текстът казва, че Земята скоро ще чака пристигането на последния Месия от исляма! Как един съвременник на Христос може да говори за религия, която се появява по-късно?  / Източник: ok.ru

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme