“Непрогледна тъма египетска” погълна Швеция: Хората са в паника, учените – в недоумение (СНИМКА/ВИДЕО)

mrak_shvevia-1_resized

Снимка: esoreiter.ru

Странно явление, описано още в Библията като непрогледна тъма египетска, е изплашило преди дни жителите на шведската столица Стокхолм. На снимките се виждат потъналите в мрак улици на града около 6 часа сутринта.

Минути преди това слънцето вече било изгряло, а утрото ясно и тихо. Внезапно спусналият се мрак силно изплашил жителите на Стокхолм, информира esoreiter.ru, цитирани от БЛИЦ. Някои си помислили, че е започнала ядрена война, други, че Земята е нападната от пришълци, трети, че се е стоварила планетата Нибиру, за която толкова много пишат напоследък медиите. Хората започнали да звънят в различните аварийни служби, но там също тънели в недоумение какво се случва.

mrak-stokholm-2_resizedСнимка: esoreiter.ru

Странното явление продължило около час и после също така внезапно пак станало светло. Учените засега не могат да обяснят това загадъчно природно явление, а само предлагат хипотези: Слънцето е било затулено от пясък, донесен от урагана “Офелия”. Тъмнината е заради саждите от горските пожари в Испания и Португалия.

Но дори обикновените хора отхвърлят тези хипотези. Нито пясъкът, нито саждите закриват слънцето внезапно и също така изчезват. И тъмнината от тях не е така плътна и всепоглъщаща. Тук става дума вероятно за нещо съвсем друго и затова се роят всевъзможни паранормали и мистични версии, включително за начало на Апокалипсиса. Конспиролозите от своя страна веднага свързаха библейската тъмнина над Стокхолм със странното поведение на слънцето на 16 октомври.

Тогава небесното светило изведнъж стана червено, което бе наблюдавано във Великобритания, Германия, Холандия и на други места. За виновник на това явление също беше нарочен ураганът “Офелия”, който уж донесъл пясък от Египет. Но в такъв случай слънцето над Египет трябва постоянно да е червено заради близостта на Сахара и силните ветрове, които често свистят тук. А Слънцето тук си свети съвсем нормално. Ето защо конспиролозите предлагат отговорът на загадките за непрогледната тъма и червеното слънце да се търси сред извънземни сили, носещи глобални преобразования на Земята.

Източник: novavarna.net

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme