Ще проверяват идеално кръгло езеро в Аржентина, дали не е „врата към база на извънземни“

ezero-arzentina-izv-1_resized

Докато прелита над местност в южната част на Аржентина, пилот на хеликоптер забелязва идеално кръгло езеро, в което има също толкова идеално кръгъл остров. В момента на Kickstarter ентусиасти събират средства, с които да финансират изследователска експедиция, която да потвърди или опровергае хипотезата, че езерото може да е създадено “след извънземна намеса”.

Сред ентусиастите има учени и кинематографисти, които са си поставили задачата да съберат 50 000 долара, необходими за изпращането на експедиция до езерото, което се намира в района, близо до делтата на река Парана, между градовете Кампана и Сарате, недалеч от Буенос Айрес, пише The Daily Mail. Към момента за начинанието са събрани 6 052 долара.

ezero-arzentina-izv-2_resized

За пръв път плаващия остров е забелязан преди шест месеца, докато екип търси място за снимане на филм. Наблизо няма населени пунктове, а самата местност е труднодостъпна и почти непроходима. Затова и до този момент никой не подозира за съществуването на езерото. Местните жители, на които е известно съществуването му, смятат, че “кръг вътре в кръга е олицетворение на Бога на Земята”.

“Открихме загадъчен остров, недалеч от река Парана. По странен начин той се върти около оста си, намирайки се в центъра на езеро. Тази аномалия обяснява много свръхестествени истории, свързани с НЛО и други паранормални явления”, казва Ричард Петрони, инженер от Ню Йорк, който е участник в проекта. Петрони се свързва с аржентинския режисьор и продуцент Серхио Неуспилерма и с експерта по телекомуникации Пабло Мартинес. Тримата се заемат да проучат аномалната зона и да заснемат документален филм за нея.

ezero-arzentina-izv-3_resized

“Целта ни е да организираме истинска експедиция. Трябват ни водолази, геолози, биолози, уфолози, специални летателни апарати и т.н. Надяваме се да вземем проби от водата и почвата, да проучим растителността и други обекти, които може да открием наблизо”, казва Неуспилерма.

Езерото е наречено “Око” и може да се открие на Google Maps на координати 34°15’07.8″S 58°49’47.4″W.

ezero-arzentina-izv-4_resized

Авторите на проекта имат намерението да изяснят, дали “Око”-то е свързано със свръхестествените теории, които разказват местните жители. Уфолозите твърдят, че Аржентина представлява особено популярна “точка за посещения от НЛО” и “езерото може да се окаже входна врата към тяхната земна база”. / http://historynakratko.blogspot.bg

Източник: pogled.eu

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme