Зелените деца от Улпит, които и до днес остават мистерия

zeleni-deca-2_resized

В покрайнините на малкото английско градче Улпит трудещите се на полето откриват две непознати деца – момиче и момче, които приличали на хора, но били изцяло зелени. Те се появили от яма, изкопана за лов на вълци.

Ралф от Когсхол, казва че децата се изгубили, докато пасели овце. Те влезли в пещера, от която малко по-късно се разнесъл странен камбанен звън.

Самите деца казват, че са последвали ярка светлина, която идвала от голяма от огромна сфера. Приближавайки се до нея, сферата всмукала.

При първата си среща с хора обаче децата не можели да кажат и дума на английски език, а издавали единствено съскащи звуци. Въпреки ясните признаци на глад те отказвали да се хранят.

Били настанени при фермера Ричарс Кейн и с течение на дните започнали да ядат предимно фасул. Започнали и да говорят на развален английски, за да разкажат какво се е случило с тях.

След време вече консумирали по-разнообразни храни и зеленият цвят /разгледай галерията/ на кожата и косите им започнал да избледнява, докато накрая не заприличали на всеки нормален човек.

Няколко месеца след това това момчето, което е било с около две години по-малко от сестра си, се разболява и умира. Момичето се премества в град Кигс Лин, кръщава се с името Агнес, омъжва се и живее щастливо до смъртта си.

Феноменалната им история обаче и до днес провокира много съвременни изследователи. Най-популярното научно обяснение за случилото се с децата от Улпит е, че са попаднали на медна мина, а контактът с медния прах е оцветил кожата и косата им в зелено. Останалата част от разказа им се обяснява с детското въображение.

Друга от популярните теории е, че граф Норфолк се опитал да си присвои наследството им, след като родителите им починали от чума, и затова се опитал да ги отрови с арсеник.

Това заедно със системното недохранване е довело до хлороза, което причинило позеленяването им. Никой обаче не може да обясни странния им език и изненадващата смърт на момчето.

автор: Antonia Rumenova

Източник: sanovnik.bg

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme