Какво страшилище пак лети към Земята и вдига по тревога NASA на 12 октомври

asteroid-2012tc4_resized

Не успяха сътрудниците на космическите агенции и обсерватории да си отдъхнат облекчено, изпращайки с поглед прелетелия покрай Земята огромен астероид “Флоренция”, а ето че на хоризонта вече се задава друга опасност. Към нашата планета се приближава още по-страшен космически обект – астероидът 2012 TC4.

NASA вече оцени неговите размери, маса и потенциалната опасност за Земята. Този астероид е малко по-малък от “Флоренция”, но е от по-плътна порода, която е по-яка от гранит. Освен това тя е много огнеупорна и няма да изгори значително при навлизането с в атмосферата.

По данни на учените от NASA, астероидът ще се приближи до Земята на рекордно малко разстояние – 43,5 хиляди километра. По други данни той може да се окаже на разстояние едва 6800 километра. Космическият обект бе открит през 2012 г. и получи обозначението 2012 TC4.

2012 TC4 е 1000 пъти по-тежък от Челябинския метеорит, който макар и да се разпадна във въздуха предизвика немалко беди и грижи в южноуралската столица. Този астероид лети със значително по-голяма скорост от Челябинския. Вероятността от стълкновението ми със Земята е 1/600. И какво ще стане, ако тази гигантска космическа канара се вреже в нашата планета, отбелязва esoreiter.ru.

При най-лошия сценария 2012 ТС4 може да пробие планетарната кора и да предизвика нещо като цунами в магмата на планетата. Това ще доведе до тотално изригване на вулканите и многобройни земетресения с невиждана досега мощност.

Сътрудници на NASA вече уточниха, че максималното сближаване на 2012 TC4 със Земята ще бъде на 12 октомври и то в момент, когато Американският континент ще бъде обърнат с лице към прелитащия астероид.

Може би поради тази причина NASA е набелязала учението Съдния ден и тестирането на своята система за “планетарна отбрана” също на 12 октомври т.г.? Мнозина не вярват, че това просто е съвпадение. Мрежата вече е залята от коментари, че сътрудниците на NASA знаят много повече за 2012 TC4, отколкото казват в пестеливите официални съобщения…

Източник и превод: БЛИЦ

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme