Запознайте се с истинския Шрек – Морис Тиле

Шрек е сред най-разпознаваемите анимационни герой, но образът на чудовището от едноименното филмче не е измислен, а напълно автентичен. Истинският Шрек се казва Морис Тиле и е бил кечист.

Въпреки че от компанията Дриймуъркс отказват да потвърдя взаимстването на образа на Морис при създаването симпатичното чудовище, приликата между реалната личност и анимационния герой е очевидна, както може да видите в нашата галерия.

Морис Тиле е роден в Русия през 1903 година, а става световноизвестен в края на 30-те години на миналия век. Морис се ражда с бялоруса коса, от където идва и прякорът му Френския ангел.

На 17-годишна възраст обаче той напълно губи ангелския си облик, а при преглед лекарите установяват, че страда от състоянието акромегалия – хормонално разстройство, което забързва растежа на костите, а с тях и на ръцете, краката и лицето на болния.

Това променя напълно лицето на Френския ангел и го превръща в подобие на Шрек. Той обаче използва заболяването си като мотивация, а не като уязвимо място, за което не му се говори.

shrek-1_resized

shrek-2_resized

shrek-3_resized

shrek-4_resized

shrek-5_resized

shrek-6_resized

shrek-7_resized

Източник: sanovnik.bg

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme