Мистериозна буца лед падна от небето със свистене и грохот в двор на къща в Шотландия (Снимки)

buca-led-shotlandia-1_resized

Според изследователите имала извънземен произход

Жителите на шотландското село Басби в окръг Ийст-Ренфуршир бяха шокирани, когато сутринта на 26 септември върху селото им се изсипал огромен блок от лед и направил масивен кратер в селски двор, пише esoreiter.

Семейство Хелиуел закусвало спокойно, когато дочули страхотно свистене, което преминало в оглушителен взрив, от който задрънчали стъклата на прозорците. Когато погледнали в градината, видели там полуметров кратер, пълен с бели “камъни”.

buca-led-shotlandia-2_resized

След като напуснали дома си и започнали да разглеждат ямата, хората разбрали, че това не са никакви камъни, а големи парчета лед. Съпрузите Род и Линдзибили едновременно изплашени, но и благодарни на съдбата за това, че в двора по време на падането на странния обект не са били дъщерите им Елиза и Нуала.


След като разгледали какво им е паднало от небето, семейство Хелиуел решили все пак да се обърнат за съвет към сътрудници от най-близката метеорологическа станция.

buca-led-shotlandia-3_resized

Според специалистите леденото парче най-вероятно е паднало от самолет. Случва се, когато самолетът се намира на голяма височина, върху корпуса му да се образува лед, който се отлепя при спускането.

Въпреки това подобно обяснение трудно може да се счете за правдиво, по една причина: такива гигантски парчета лед са падали от небето на много места от Земята още дълго преди изобретението на самолета. Освен това самите летци и създатели на самолети отричат тази възможност. Остава едно обяснение – извънземни…

Източник и превод: Blitz.bg

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme