Доц. Лъчезар Филипов: Ванга знаеше, че има извънземни!

lwchezar-filipov-1_resized© Фейсбук

Доц. Лъчезар Филипов, синът на най-верния премиер на Тодор Живков – Гриша Филипов, тези дни кандидатства да стане официално професор. Наскоро той бе заплашен от уволнение от редиците на БАН заради “лъженаучни” твърдения, свързани с извънземните. Срещу хипотезите му се вдигнаха студенти с открито писмо.

Много е нечистоплътно това, което се случи с мен. Жалко е, когато не споделяш нечии виждания, това да те води към омраза. В науката чувства няма, има доказателства и оборване. Цял живот съм казвал това, което мисля. И когато го правя, подкрепям думите си с факти. 40 години работя в тази система и като учен съм се доказал. Никой не може да докаже това, в което ме обвиняват. Да, съществува извънземен разум и споделям само изследвания на колеги, които работят по тези теми. Това каза професорът в интервю за в. “България днес”.

Знаете ли, с Ванга имах щастието да се срещна и това го казвам за първи път. Отидох, защото ми беше открадната кола, да разбера кой го е направил. Тя подхвана темата за извънземните и много говорихме за това. Тя знаеше, че има извънземен разум. И с други хора съм обсъждал тази тема – познавам космонавти и учени, които открито споделят преживявания и наблюдения, свързани с извънземните явления, но тук реакцията на някои “колеги” е първобитна.

Бях изумен защо в течение на три години всяка година организирам с мои средства и със спонсори конференции в България, свързани с извънземен разум. На тях каня учени от цял свят, които се занимават с тези явления. Идват хора от Мексико, Италия, Норвегия, Русия и т.н. И изведнъж някакво писмо, написано два месеца след последната конференция. И тази година по това време трябваше да организирам поредната ни среща, но се възпрях. Защото семейството ми ме посъветва да не я правя, товаря семейния бюджет. А и като има такава реакция от академията, защо да я правя тази конференция? Във фейсбук се създаде инициатива и в моя защита се подписаха 400 човека от цял свят. Но подписката не трогна академичната общност, казаха: “Това не ни интересува”. Ние сме го наказали.

Имам последно предупреждение за уволнение, ако продължа да се представям като човек от БАН и говоря на теми, които компрометират науката. Какво влиза в това компрометиране, и аз не знам. Навремето са компрометирали и Айнщайн и кого ли не, защото са говорили неща, които не са били приемани. Излиза, че всеки, който не се вписва в букварите, той компрометира. Имам правото да разсъждавам от свое лице и никой не може да ми запуши устата, да ми забрани. Не съм самозванец, работих в БАН 40 години, имам награди, ръководител съм полет на втория български космонавт, бил съм 20 и кусур години заместник на този институт и сега… да не мога да изразявам становище. Ами аз след 2-3 години ще се пенсионирам. Тези след мен и те ли така, да не говорят от свое име нищо? Или, ако почна да говоря, да крия, че работя в БАН. Ама защо? Това е смешно! Помолих господата да ми обяснят кой е инициаторът, но те не пожелаха.

Човекът, който явно се обяви против мен, е бившият председател на БАН акад. Юхновски. Имаше едно нещо, което може би е наклонило везната към това решение. Когато се обсъждаше бюджетът на БАН, финансовият министър каза: “Ние пари за извънземни и за екстрасенси няма да даваме”. И на общото събрание едва ли не са изкарали мен виновен за това – “Филипов съсипа бюджета на академията”. Извинявайте, ама прекалено велик станах. Излезе, че обърнах влака с камъчетата. Ако търсят под вола теле, те ще го намерят в мое лице, а защо? Аз съм на края на работния си процес, да му мислят младите. Тъжното е, че от нас се изисква да подготвяме учителите, които взимат много повече пари от нас. Няма как да стане това. Не може ти да учиш някого на всичко, а после да бъркаш по кофите, защото няма как да се изхранваш, нали?

Бяха ми извадили интервюта с Венета Райкова и разни други, които съм давал и са свързани с извънземни същества. Истината е, че на последната конференция у нас дойде един от учен от Института за космически изследвания на Русия, който се занимава дълги години с изучаването на Венера. Бях помолил техният директорът специално да изпрати такъв човек, който да ни разкаже за новите изследвания. И акад. Льов Зельоний ми го изпрати. Руският учен излезе с доклад, свързан с изучаването на Венера. Оказа се, че 1968 г., когато се качват апаратите на Венера, се снимат уникални неща, че нещо се движи около оста на самата планета. На Венера е 600 градуса температура, няма вода, там е сярна киселина и десетки атмосфери налягане, т.е. нищо не може да допусне, че там има нещо живо. Руският учен казва какво са открили, а аз после го цитирам в интервюта. Накрая се оказва, че съм правил лъженаука! Всичко, което говоря, е в резултат на неща, които ми се дават на конференции и на работата ми в чужбина, когато ходя. И цитирам всичко винаги, нямам собствени изследвания. Но никой няма право да ми запушва устата – черните дупки и извънземните са едно и също нещо. Но всички вярват в черните дупки, а в извънземните – не. Това е!

Източник: novini.bg

 

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme