Стилът на Амал Клуни

Героинята на днешната статия е не само добре известно медийно лице. Една жена, която не трябва да избират между “интелигентна и красива”, тя съчетава и двете качества. Високо квалифициран и успешен адвокат на международно ниво и рядка красота с екзотичен вид.

Така загадъчна и тайнствена Амал Клуни – около която толкова много слухове са актуални. И все пак – тя бе избрана от  един заклет ерген от Холивуд. Някой каза, че бракът на Джордж Клуни  с Амал е само компетентен пиар трик. Някой взриви слуховете, че тази двойка е на прага на развод. Но това не променя факта – на  27 септември двойката празнува третата годишнина от връзката им.

Но днес нека не са предмет отношенията на двойката, а  да се фокусираме по-подробно върху стила Амал Клуни. Какво е това, което впечатлява другите? Чужди издания наричат Амал – икона за стил. Битови стилисти и модни критици също даряват Амал Клуни с комплименти.

“Вкусът на тази жена, аз няма да се поколебая да го обявя като перфектен” – историка на модата Александър Василиев.

Е – може би има смисъл да се видят по-подробно образите на Амал Клуни, за да откриете тайната на нейния успех в областта на модата и стила.

Бизнес стил Амал Клуни

Амал се придържа към класиката: бизнес костюми (яке+пола или сако+ панталон), рокли, портфейли, комбинация блуза/риза+молив пола. Минимум бижута като аксесоари, разнообразие от чанти в структурирани форма.

amal-kluni-1_resizedamal-kluni-2_resized

Бизнес изображения на Амал Клуни

Стил-кежуар

Ако деловия образ на Амал Клуни е сдържан и консервативен, то нейният уличен образ е в стил кежуал. На първо място кожено яке, дънки и разнообразие от пуловери/жилетки, гащеризони, удобни официални обувки на нисък ток. Почти непроменен аксесоар – стилни слънчеви очила.
amal-kluni-3_resizedamal-kluni-4_resizedamal-kluni-5_resized

На червения килим

В тържествени моменти Амал Клуни блести във всеки смисъл на думата. Нейните вечерни рокли, висша мода, съчетани с луксозни декорации създават изображение на дива 30-40 години на Холивуд.


Цветове – класически: черно, червено и златно. С цялото великолепие  всичко се вмества в рамките на елегантност и шик.
amal-kluni-6_resizedamal-kluni-7_resizedamal-kluni-8_resized

На коктейли

По-често Амал Клуни може да се види в коктейлни рокли, дължината на които позволява да покаже красивите си стройни крака. Амал – една жена, която знае силните си страни, и използва това знание.

amal-kluni-10_resizedamal-kluni-11_resizedДори по време на ваканция Амал Клуни не си позволява небрежност. “Не”  на прости тениски и шорти, “Да” на елегантни гащеризони, плаващи рокли и рокли- панталон, летни костюми.


Стилът Амал на почивка отговаря съвсем точно на определението за туристически шик.
amal-kluni-12_resizedamal-kluni-13_resized  amal-kluni-14_resized

Анализ стила на Амал Клуни

Стилът на Амал Клуни е доста резервиран и консервативен. Амал разчита на елегантност и класика. За някои това може да изглежда скучно. Но в такъв чист избор на ансамбли има един фин намек за стила на най-известната първа дама на САЩ – Жаклин Кенеди.

Сравнете сами:

Линия палто, затворени лодки и големи слънчеви очила;
amal-kluni-15_resizedamal-kluni-16_resizedСкарлет костюм: яке с три-четвърти ръкави + пола;
amal-kluni-17_resizedЧерна блуза + бели панталони;
amal-kluni-18_resizedВечерна рокля в гръцки стил.
amal-kluni-19_resized

Както можете да видите, Амал толкова добре интерпретира образите на Джаки Кенеди, като не създава усещане за абсолютно плагиатство, въпреки очевидните прилики. В допълнение, последните снимки на Амал Клуни станаха по-смели, както по отношение на цвят, форма, силует, така и по отношение на комбинации. Не е чудно, тъй като съпругът й хвали способността на жена си да изглежда перфектно. “Тя има страхотен усет за стил. Още от първия ден, когато се срещнахме, аз бях поразен от безупречния й вкус, смело, леко ексцентрично отношение към модата. Тя винаги е красива! “- Джордж Клуни

Снимки на Амал Клуни

29 октомври, 2016 г. в Лос Анджелис. Амал е избрала за вечер до кафенето бельо-стил в комбинация с тесни дънки и сандали с брутални метални нитове.
amal-kluni-20_resizedamal-kluni-21_resized21 октомври, 2016 г. на среща със своя баща – Амал Клуни облича оригинален  гащеризон на райета с един възел, сандали на платформа и слънчеви очила.

amal-kluni-22_resizedamal-kluni-23_resized

20 октомври, 2016 г. разходка с кучето. Амал избира бродирани дънки и трикотажна тениска горчица цвят с дълги ръкави. Добавя една торба с ресни, сандали и слънчеви очила.

amal-kluni-24_resized22 септември, 2016 г. в Ню Йорк. Амал Клуни е в  червена рокля с асиметричен подгъв и регулируем възел в кръста.

amal-kluni-26_resized
amal-kluni-28_resizedamal-kluni-30_resized

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Както може да се види стилът на Амал Клуни е смел и различен. Очевидно е, че тя не се страхува да експериментира в границите на благоприличието, което изисква нейното положение.

amal-kluni-31_resizedamal-kluni-32_resized

 

 

 

 

 

 

 

 

amal-kluni-33_resizedamal-kluni-34_resized

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От: МирТесен

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme