Извънземното от Киштим

Руски полицаи открили мумифицираното тяло на странно създание в град Киштим през 1996 година. Благодарение на своите неземни пропорции и малък размер, то било наречено от медиите „Извънземното от Киштим“. Когато лекарят извършил аутопсията, той открил, че съществото не е нито животно, нито човек. Д-р Станослав Самошкин е отговарял за отдела по анатомия, когато мистериозното тяло е било доведено за анализ. Според констатациите, екипите от учени били категорични, че не е човешко същество. То се състояло от шест кости, а черепа от 4 кости. В структурата на скелета, е имало очевидни различия. Тези аномалии не изглеждали като вродени малформации. Мумифицираното създание е с височина 25 см., като главата му е видимо по-голяма в сравнение с размера на тялото. Големи очни кухини, които заемали голяма част от лицето му.


Предполага се, че когато е било живо, извънземното от Киштим е изглеждало различно от хората. Въпреки това, то носи прилика със съществото Ата, странно мумифицирано тяло открито в пустинята Атакама през 2003 година.

ijvwnjemno-ot-kishtim_resized

                                                                                                        Хуманоида Ата. Атакама. САЩ

Тази история всъщност започва с една стара и неграмотна жена на име Тамара Просфирина, която хванала малкото същество, което било тогава все още живо. Тя го открила в гората близо до дома си. В началото го помислила за плачещо дете. Прибира го в дома си и му дава име „Альошенка“. Свидетели стават съседките й. То живяло кратко, след което умряло. Една от съседките на Просфирина, го предава на следовател Бендлин.


Точният произход на това малко хуманоидно същество е все още неизвестен, но откритието е доста интересно. За проучване на тялото и за да разбере механизма чрез генетичен анализ, анализатора Вадим Чернобров е пътувал от Москва.

ijvqnjemno-2_resized

 

„Би било чудесно, ако независима лаборатория може да направи анализ…“, казва Чернобров, но такова начинание е за съжаление вече невъзможно. Сред суматохата, причинена от откритието, мумифицираното извънземно тяло изчезва безследно. А малко по-късно разследване заключава, че някой просто е откраднал тялото от моргата на болницата, където е било съхранявано.


С течение на годините, са били направени много опити да се възстанови „Альошенка“. А японско ТВ шоу дори предложи награда от $ 200 000 за информация относно местонахождението на извънземната мумия, но опита е бил неуспешен.

ijvwnjemno-ot-kishtim-2_resized

                                                                                                                   Извънземното от Киштим

Всъщност историята не свършва до тук. Серия от странни инциденти се случват дори след изчезването на мумията. Малко след като изследователи от Москва започнаха разследване на случая, Тамара Просвирина е фатално ударена от кола. А самият лекар който правил първите проучвания, необяснимо как става парализиран от кръста надолу, докато правил изследвания на това странно същество. Заболяването му бързо напреднало и скоро той починал.


Друга жертва на историята на „извънземното Киштим“ става академик Марк Милкхикер, който се разболява от странна болест, при провеждане на собствено разследване на този странен случай. Той претърпял фатален сърдечен удар след завръщането си в Москва. Фактът, че такова тяло и същество е съществувало наистина е без съмнение, защото са запазени видеоматериали от преди 20 години, доклади и много документи. Загадката е наистина доста заплетена и интригуваща. Дали някой иска да прикрие реални доказателства за съществуването на същество от друг свят? Историята със сигурност ще продължи.

ijvwnjemno-ot-kishtim-3_resized

ijvwnjemno-ot-kishtim-4_resized

 

Публикацията подготви за Вас: Пешо Симеонов

www.http://peshakoffstudio.com

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme