21 години от смъртта на Ванга! Още Сирия не е паднала…

Днес се навършват 21 години от смъртта на Ванга, а съвременната митология около личността на вече  прочутата по цял свят българската пророчица и думите става все по-заплетена и загадъчна. Сякаш минава в сферата на легендарното, въпреки стотиците документирани срещи с нея.

Интересът към Ванга не стихва над две десетилетия след нейната смърт, напротив.  За българската пророчица се сетиха не само руските издания, които традиционно „откриват“  някое нейно разтърсващо предсказание, на също американски, израелски, италиански и всякакви други медии, които дори обявиха, че е предрекла войната в Сирия, едва ли не е предвидила настъплението на „Ислямска държава“. Това , разбира се е, силно преувеличено.

Изкушението да кажеш, че още през миналия век някой ясновидец е знаел ходовете на кървавата геополитическа шахматна дъска, където мускули днес мерят всички велики сили, е огромно, особено за медиите, където и да се намират те.


Още повече е да вложиш в устата й някакво страховито предсказание.

Животът, смъртта й, най-вече думите изречени от ясновидката,  са обект на различни интерпретации, на всякакви спекулации, включително и политически.

Истината е, че  Ванга е говорила за Сирия, но не и повечето от нещата, които й приписват

Предсказанието обаче е доста енигматично. В книгата  си „Истината за Ванга” племенничката й Красимира Стоянова цитира едно от пророчествата на прочутата си леля.  Тя казва: „Човечеството ще преживее много катаклизми и  много бурни събития. Ще се променя и съзнанието на  хората. Ще дойдат тежки времена, хората ще се разделят  на групи по вяра. Ще дойде на света най-старото учение. Питат ме: „Скоро ли ще дойде на света това време?” Не, не скоро. Още Сирия не е паднала.”

Може би става дума за властта на диктатора Башар Асад?

Предстои да видим кога ще падне Сирия и какво ще се случи след това.


Всъщност пророческата дарба  на Ванга е свързана именно с войната.Отключват я желязото и смъртта   Поне така твърди самата Ванга. Тя е споделяла, че е прогледнала към бъдещето, за да да може  да помага на повече хора, посочена от висши сили.

На въпроса на психиатъра проф. Никола Шиепковенски, отишъл при нея през 70 -те за да изследва дарбите й, на колко години е започнала да пророкува, тя казва: „ На осемнайсет години. 41-ва година, месец март. Все ми говори, все ми говори –

“Ще дойде време, ще има война, държава ще се обяви срещу държави, ще мине със железо, свет ще победи, ще загуби войната…” Това все ми се говори, ама на мен не ми е ясно защо, къде война, в Югославия немаше война. И после кото дойде вече 6-ти април, 5-ти април ли беше, събота след обед, сядам така в едно малко салонче, същият човек дойде и душевните ми очи го видеха, като ти как ме гледаш. Човека си застана с кон и кажа кой е, ама аз нема да ви кажам и каза: “Слушай какво ще ти кажам – утре войната почва, ти ще държиш запалена свещ и ще казваш кой жив, кой умрел”.


По това време младата Ванга живее в родната Струмица, Югославия.Тя през целия си живот вярва, че вярва, че конникът, който й нарежда да гледа на живи и умрели е Христовият апостол свети Йоан, който е и автор на Апокалипсиса . След няколко дни Вермахтът нахлува в Югославия и страшната война започва и по нашите земи. Още през 1986 г.  тя казва, че вижда Курск под вода. Тогава местните хора приемат думите й с присмех и подигравки, защото този руски град е твърде далеч от морета и океани, които биха могли да го погълнат. Когато думите й се сбъдват и под  водата загива екипажът на атомната подводница „Курск”, всички разбират за какво точно е говорила. Мистичен ужас завладява руската земя. Оттогава Ванга е  безспорната пророчица No 1 в Русия

Източник: Фактор

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme