Чудо наяве: Аязмо в манастир ни спасява от безброй болести! (Видео)

Малък уютен и сгушен в планината, аязмо в манастирски двор лекува безброй болести

Аязмо в светата обител цери от различни, тежки болести. Малката църква се намира в уютна гора, сгушена в красива местност. Целунатото от Бога място е с прелестна природа наоколо, а историята е доста интересна. Манастирът „Рождество на пресвета Богородица” е разположен на около километър от ямболското село Кабиле. Той е красив и малък и е утеха за всеки, търсещ спасение от болежки не само по тялото, но и за духа. Манастирският двор не остава пуст, защото стотици хора от страната, а и от чужбина търсят от аязмото да ни отърве от различни и често тежки заболявания.

Лечебната сила на аязмото е огромна. Но според местните хора то действа, стига да имате силна вяра. Кога е построен манастирът, никой не знае. Според преданието мястото е било изцяло гора, обитавана от гръцки монаси, които са отглеждали крави и овце. После светата обител била опожарена от турците и се превръща в нива. Става собственост на бай Стоян от село Кабиле, който обработва шестнадесет декара нива.

kabile-cwrkva-1_resizedАязмото край село Кабиле лекува много болести

Но баба от Сливен сънува два пъти сън, на който й се явява Света Богородица. Баба Мария не прави нищо, докато накрая Божията майка й заявява, че ако не открие вода до аязмото ще й се случи лошо нещо.

След като жената отишла, заедно с две приятелки и копнала на това място, водата бликнала. Дядо Стоян бил бесен, че хората идвали и мачкали посевите и направил много неща, за да съсипе изворчето. Той на няколко пъти го затрупвал, хвърлял умрели животни, но хората все го очиствали. Накрая на мястото построили и параклиса.

После дошла сляпа монахиня, на 26 години, и останала в манастира половин век. Тя помни всеки, дошъл на това свято място. Водата от аязмото лекува много болести, сред които помага за очите, лекува бъбреци, стомашни заболявания, болести на костите и опорно-двигателния апарат, бучене на ушите.

Хора, които идват и пият от водата твърдят, че тялото им се затопля и в него се влива невероятна енергия. Някои дори си пръскат посевите за берекет и нещата наистина се случват. Тези, които са се излекували, вярват и усещат силната лечебна сила на аязмото в манастирския двор.

автор: Ани Николова

Източник: topactualno.com

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme