Древни папироси, открити под сфинкса, вещаят близкия край на света

sfinks_resized

Археолозите са ошашавени от откритието в тайната зала: папируси под статуята на известния древноегипетски сфинкс.

Цялостният превод на папирусите все още не е завършен, но разшифрованите части от свитъка вече говорят за заплахата, която грози човечеството. Според писанията отпреди 5000 години краят на света ще настъпи през следващите няколко години. Тогава върху Земята ще падне огромна комета и нашата планета ще изпадне от орбита в безжизненото студено пространство на Космоса.


В тези свитъци се разглежда и един друг важен проблем. Според учените, които го разшифроват, писанията са за това как човечеството може да се спаси. Има само един-единствен начин, твърдят те. Като се изпрати двойка астронавти – новите “Адам и Ева”, на друга планета. Ако допуснем, че тези предсказания са точни, то документите нямат равни на себе си в цялата човешка история, каза преди известно време д-р Майкъл Рот, един от археолозите, видял свитъците и изчислил, че са на 4600 години. В тях първо се формулирал въпросът, а после следвал и отговорът, особено важен за човечеството.

ИСТИНА ИЛИ ЛЕГЕНДА?

Според древна легенда в празното пространство под сфинкса съществува цял недокоснат град. Град, в който има зали, подобни на библиотеки, където в странни кристали се крият всички тайни на човечеството. Пред световните учени сега стои задачата да намерят тази библиотека и да използват знанията, заложени в кристалите.


Ако записаното в свитъците е вярно и само след няколко години настъпи краят на света, възможно ли е да повярваме, че човечеството виси на косъм? Ръководители на организацията, която се занимава с исторически паметници в Египет и контролира комплекса на археологическите работи, свързани със сфинкса и другите древни места, пазят мълчание за тайната зала и свитъците. Признава се само едно – че археолозите наистина са открили таен вход и когато учените намерят начин да влязат в тази тайна зала, за да се заемат с изучаването на древните папируси.

ИМА ЗАВЕЩАНИЯ, КОИТО КАСАЯТ ВСЕЛЕНАТА

Става въпрос не за златните маски или керамичните гърнета, а за скритите тук завещания, касаещи бъдещето на Вселената. Разбира се, едва ли някога учените ще узнаят автора на писанията, но е повече от ясно, че той е бил прорицател и гений. Специален текст в списъка гласял, че човечеството може да се спаси, ако изпрати мъже и жени на друга планета за възстановяването на човешката раса.


Признателно чувство обхваща човека, когато си помисли, че свитъците са писани преди близо 5000 години. И докато учените продължават своята работа над тези свитъци, археолозите продължават да търсят прохода към подземния град, който съществува под статуята на сфинкса. Какво ще стане по-нататък все още никой не може да каже.

От: Бис.БГ

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme