Атлантида

atlantida-1_resized

Някои учени смятат, че легендарната държава е съществувала и загинала вследствие гигански природен катаклизъм.

Един от малкото оцелели жители на Атлантида, с име Хермес Трисмегист, който бил висок и рус се появил в Египет. И в последствие египтяните станали начетени. Хермес бил родоначалникът на всички знания и науки на древен Египет.

Херметизмът е наука изучаваща явленията свързани с хората, получаващи информация от космоса и общуващи с висшия разум. Такива хора били наричани пророци, ясновидци. Според маите, инките и ацтеките вселената е съществувала. Те живеели в ” четвъртото слънце”.

Днешното човечество живее в “петото слънце”, първите четири цикъла / четири слънца/, са приключили с грандиозни катаклизми в резултат на които загинали съществуващите цивилизации. Цикълът “петото слънце” се ражда на 13 август 3114 година преди н.е.

Някои изследователи смятат, че първите хора били създадени от висок , бял брадат бог, пристигнал през морето от Изток в епохата след Хаоса. Сред развалините и останките на маите и ацтеките, археолозите открили загадъчни градове и съоръжения, като така нареченото ” Място на вертикално издигащите се камъни “, което е построено преди 17 хиляди години, а при “Вратата на Слънцето” са открити изображения на токсодонт и голям американски слон измрели преди 30 хиляди години. Кой ли е увековечил тези фрески върху камъка?

Тези древни останки надхвърлят 10 хиляди години – смятат някои от археолозите и изследователи на древни цивилизации.

Тогава е съществувала тази древна цивилизация на атлантите, може би тази цивилизация се е намирала някъде на изток от Новия свят, тъй като “Белият брадат Бог ” е дошъл отвъд морето, т. е Атлантида. Други изследователи смятат, че Атлантида трябва да се търси под масивното покритие на Антарктида.

И да се върнем на Хермес. Когато той се появил в Египет , страната все още е нямала нито писменост нито развиващи се науки. Никой не предполагал, че в много кратки срокове тази страна ще се превърне в извор на световната култура и знание за устройството на света.

Но чудото станало.

И причината бил Хермес – родоначалника на всички знания и науки на древен Египет – в областта на законодателството, географията, астрономията, създал писменоста, броенето, алхимията и други. Според една от версиите за цивилизациите е – , че ние хората сме чужденци на тази планета. Нашата цивилизация е резултат от експеримента на висш космически разум създал ни и в продължение на хиляди години наблюдавал развитието на човечеството като едновременно го направлявал в правилната посока. За това и гибелта на Атлантида не била случайна.

В сравнение с останалите хора, населяващи планетата, атлантите имали една необикновена природна способност – те можели да получават информация на енергично ниво, влизайки в контакт с висшия разум така лесно, сякаш са съседи. Смята се, че атлантите, които се занимавали с черна магия, привличали системно огромно количество отрицателна енергия, която в последствие се натрупвала в материка. В резултат на това, тази отрицателна енергия била виновна за нарушаването на енергийния баланс , а това вече заплашвало с катаклизъм до гибел на цивилизацията.

Висшият разум взел решение да унищожи цивилизацията на атлантите. За да не позволи историята случила се с атлантите да се повтори, висшия разум отнел част от диапазона на възприятията на хората, а способностите за телепатия и ясновидство съкратил до минимум.

От: Бис.БГ

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme