Конспирации свързани с Титаник

titanik

Едва ли има някой, който да не знае какво се е случило с кораба “Титаник”.

Благодарение на едноименния филм и по-младите читатели са запознати с този трагичен инцидент. Затова няма да преразказваме случилото се, а ще обърнем внимание само на конспиративните теории свързани с него.

Титаник не е потънал, потънал е Олимпик.

Титаник е един от трите лайнери „White Star Line“, като другите два се казват Олимпик и Британик. Седмици преди отплаването на Титаник, Олимпик претърпява лек морски инцидент. Застрахователите обаче отказват да платят, защото инцидентът е по вина на екипажа. Собственикът на кораба трябва да плати от собствения си джоб за ремонта. Конспиративната теория твърди друго – Олимпик е закърпен набързо и е разменен с Титаник като двата кораба са почти идентични. Фалшивият “Титаник” нарочно е блъснат в айсберга и така е взета застраховката за него. Истинският “Титаник” под името Олимпия продължава да плава още дълги години.

Титаник е торпилиран от немска подводница.

Отново целта е да се вземе застраховката. Тази конспирация твърди, че ударът в айсберга не е достатъчна причина за потъването на масивния кораб. Затова един немски капитан на подводница е подкупен да удари с няколко торпеда Титаник. Тази теория се подхранва от показанията на някои оцелели, които твърдели, че след като са се ударили в айсберга, са чути четири експлозии в дълбините на кораба.

Федералният резерв на САЩ.

На борда на Титаник са се возили някои от най-богатите хора на света, включително и четирима влиятелни американци, които твърдо са се противопоставяли на създаването на федерален резерв в САЩ. Тази теория твърди, че Джей Пи Морган е поръчал унищожението на кораба за да убие “четири заека с един айсберг”. Действително, само година след потъването на Титаник, в САЩ вече има федерален резерв.

Проклятието на мумията.

На борда на Титаник е пътувал и лорд Кантървил, който е пренасял древна египетска мумия на жрица на Амон-Ра. Чрез проклятие тя е причинила случилата се злополука.

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme