Деветашката планина – любимо място и на извънземните

devetashka-pestera1_resized

Една от най-впечатляващите природни образувания у нас – Деветашката пещера, крие неподозирана история. Преди много години мястото е било забелязано от извънземни обитатели, които са го използвали за своеобразно летище, уверяват специалисти по извънземните въпроси.

Именно кацането на техните кораби там е довело до образуването на отворите, с които е известна пещерата не само у нас, но и в целия Балкански полуостров.


Според уфолозите, проявяващи любопитство към обекта, той от хилядолетия буди интереса на пришълците заради своята специфична енергия. Дори и днес тя продължава да е притегателна сила за приключенците, които зърнат ли пещерата веднъж, намират начин да се озоват пак на това място.

Посетителите са впечатлени и от необикновените релефни сфери, които карат всеки, озовал се там, да онемее от изненада.

Сред неоспоримите достойнства на Деветашката планина са и нейните четиринадесет извора, пише ТрудБг. Говори се, че водата там е необикновена и има свойството да лекува най-различни здравословни проблеми. Именно затова и много нашенци се отбиват тук при първа възможност.

devetashka-pestera2_resizedСлед като се прослави по цял свят покрай заснемането на лентата Непобедимите 2, мястото се превърна в търсена дестинация и от доста чужденци. Хора от цял свят идват да зърнат това тайнствено кътче, впечатляващо с редица мистериозни находки, които рядко могат да се видят.

автор: Кристина Черникова

Източник: sanovnik.bg

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme