Уникално: Ходжа лекува с рецепти на Авицена (Ето какви болести цери от раз)

hodga-bulgar_resized

Ходжа лекува с древните рецепти на Авицена

Ходжа лекува с книги, които са на повече от 56-7 века. Домът на ислямския проповедник никога не се заключва. Помощ за болестите си при него търсят не само българи, но и гърци, македонци, турци. Върволицата от хора пред дома му в село Краище, община Белица, никога не секва.

hodza-ismail_resizedТози ходжа, Исмаил Исмаилчев, лекува с древни рецепти

 

32-годишният Исмаил Исмаилчев не връща никой, който е потърсил помощ от него. Твърди, че за това му е дадена силата от горе, за да помага на хората, без да търси отплата.

Независимо дали и е беден или богат, и каква вяра изповядва. Болката е една, тя не пита, идва и те мъчи. И надеждата е да намериш лек за нея, твърди младия ходжа.

„За лечението на съответната болест трябва да знаеш каква информация да разкодираш. Знам рецепти от времето на Авицена. Необходимо е да знаеш коя молитва, за кое заболяване помага. Пиша я на малко листче и поставям в шише с вода. В продължение на няколко дни човека трябва да пие от нея и да си мие лицето”, разказва Исмаилчев.

Той лекува безплодие, нерви, стрес, депресии. За да има успех лечението, трябва да се плати нещо символично, най-често 2 или 5 лева.

При ходжата идват и големци, депутати, професори от болници, бизнесмени, кметове, известни певци, лекари, както и обикновени хора. Твърди, че първото условие за лечението на болните е да имат вяра и да не губят надежда.

Лечителят бързо разбира не само насреща човека какво го боли, но и какъв е неговия характер и темперамент. Твърди, че българина е болен от злоба, завист и лицемерие. За него всички религии водят към една крайна цел – да очистят душата и помислите.

Категоричен е, че магиите удрят по здравето, енергията и психиката. Но съветва човек да не се вдава в тях, а и с точните молитви могат да се развалят.

„Нека ползваме билките, да се уповаваме на вярата, да избягваме негативното и да правим добро. Тогава, рано или късно, получаваме отплата”, категоричен е младия духовник.

автор: Ани Николова

Източник: topactualno.com

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme