Мощи на известен светец лекуват лудост и безплодие (Ето къде се съхраняват) (Видео)

Мощи на светец лекуват болни с опасни заболявания

Мощи на велик български светец лекуват тежко болни. Това са светите частици от Свети Иван Рилски. Тези мощи се съхраняват в Чипровския манастир и вършат наистина чудеса.

manastir-cipo-2_resizedМощи на светец се съхраняват в Чипровския манастир

Светата обител е издигната по времето, когато светеца е основал Рилския манастир. Това е станало в началото на 10-ти век.

В продължение на девет века е бил важно духовно и просветно средище, твърдина срещу нападенията на маджари и татари през 13-ти век, както и при нападенията на османлиите през 14-ти и 16-ти век. Чипровският манастир е бил разрушаван и възстановяван шест пъти.

Разположен е в долината на Чипровска Огоста, на около пет километра от град Чипровци. До манастира се стига по отбивка на пътя между селата Белимел и Железна.

Чипровският манастир тогава е бил мъжки. След кончината на покровителя на българския народ, манастира край Чипровци приема името на духовника.

Светата обител е била опожарявана по време на избухването на Чипровското въстание през далечната 1688 година. Тленните останки на въстаниците се съхраняват в костницата на кулата на светата обител. След това е бил наново възстановен.

През лятото на 1878 година край манастирските порти сражения с турците водят четите на Филип Тотю и Панайот Хитов.

В манастира се пази ковчежето с мощите на светия мъж. То лекува хора с психични заболявания. Към светата обител се стичат миряни от различни краища на България, идват и чужденци, които търсят тук изцеление на болките и проблемите си.

Болният трябва да допре ръката си до ковчежето, а не до частта, която е в стъкло, съветват монасите от манастира „Свети Иван Рилски” в Чипровци. В един момент от кутията с тези мощи се излъчва топлина, която лекува болния и укрепва вярата в християнското учение.

„Тази топлина се усеща навсякъде в манастирите, където се съхраняват мощите на светците. Единствено чистата вяра помага на хората, както и на техните близки да се излекуват”, твърдят монасите от светата обител за тези мощи.

автор: Ани Николова

Източник: topactualno.com

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme