Ето убийството, вдъхновило сериала „Туин Пийкс” (Мистерията не е разкрита и до днес)

Сериалът Туин Пийкс има прототип, в миналото

Туин Пийкс има своето минало. Сериалът е провокиран от действителен случай. Годината е 1908, а датата 7 юли. Пореден горещ ден в градчето Санд Лейк край Ню Йорк.

20-годишната Хейзъл Дрю е красавица по всички стандарти – къдрава руса коса, сини очи и пленителна усмивка.

Тя върви по прашен селски път, силно заселен с дървета. По него често се разхождали рибари, но и крадци, от които хубавото момиче трябвало да се пази.

tuin-piiks_resized
Туин Пийкс е провокиран от истински случай – Лора Палмър и Хейзъл Дрю

И в 19,30 часа, по пътя, я застига каруца. Четири часа по-късно е открито безжизненото тяло на най-голямата дъщеря на Дрю-Хейзъл, в местното езеро.

Ударена е с тъп предмет зад врата, а от престоя във водата лицето е обезобразено. Санд Лейк е малко градче и 5000 жители.

На практика всички се познават и всеки може да е убиец. Мистерията така и не се разплита и до днес. Историята се превръща в градска легенда, с която плашели децата.

Тя е разказана на Дейвид Линч от неговата баба. И от която той създава сериала „Туин Пийкс” през 90-те години.

Сюжетът се завърта около убийството на 17-годишната Лора Палмър, местна кралица на красотата. И най-популярното момиче в гимназията.

Която по нищо не отстъпва на прототипа си Хейзъл Дрю. И също като нея работи в кухня за възрастни и социално слаби.

На пръв поглед животът й е като сбъдната мечта… но само привидно.

Една сутрин откриват тялото на Лора в езерото. И наяве излиза тъмната й страна – наркотици, многобройни афери и любовници.

По същия начин семейството на Дрю твърди, че Хейзъл нямала мъж до себе си. Но са открити картички и писма от различни мъже.

И в „Туин Пийкс”, и в реалния случай, заподозрените са много. При Хейзъл най-силното подозрение е за местен милионер. В неговата къща са ставали оргии.

Според свидетели се чували и силни викове по време на убийството на Хейзъл Дрю.

Доказателства не са открити и убийството на Хейзъл Дрю остава пълна загадка и до днес. За разлика от новите серии на „Туин Пийкс”.

В които продуцента Дейвид Линч обещава да разкрие истинския убиец на Лора Палмър.

автор: Ани Николова

Източник: topactualno.com

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme