Замъкът в Равадиново – България

На 2 километра от Созопол, навътре в сушата до село Равадиново се издига странна, романтична и величествена постройка. Гледана от въздуха, прилича на кръст, гледана откъм езерото – на детска приказка.

ravadinovo-710x533_resized

Снимка: Facebook
Сградата отвън е украсена с орнаменти от месинг, които ни препращат в легендарните рицарски времена.

Те висят по каменните стени, обвити в задната част на замъка с гъст бръшлян. Кулите са украсени с мед и месинг.

ravadinovo-1-710x473_resized

ravadinovo-2-710x533_resized

                    Снимка: Facebook

Навсякъде из градината има статуи, огромни дървени фенери с красива дърворезба, каменни птици и русалки. След като веднъж влезе в имението през голяма каменна порта, посетителят поема към уникалния дворец.


Следва красива арка, копие на Адриановата в Истанбул. Зад нея се озоваваш в приказна градина с езеро, в което плуват двойка бели и четири черни лебеда, които привнасят неповторима атмосфера към аристократичната обстановка.

ravadinovo-3_resized

ravadinovo-4-710x473_resized

                  Снимка: Facebook

Собственикът иска цяла България да знае, че всеки може да дойде тук по всяко време и да види замъка. „Направих го в България, защото сме родени тук и тук ще умрем , а той ще остане…”


ravadinovo-5-710x473_resized

Замъкът печели 1-во и 2-ро място в категорията „Туристическа атракция“ на най-престижния международен конкурс за дизайн и архитектура в Италия „A’ Design Award“ 2016 г. и бе обявен за архитектурно чудо.

Автор: admin

www.http://iskamdaznam.com

 

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme