Ако не можете да отидете при Свети Мина, той ще дойде при вас (Видео)

Свети Мина е един от най-големите и най-помагащи светци у нас. Ако не можете да отидете при Свети Мина, той може да дойде при вас.

Няма църква или манастир, в които да липсва икона на Свети Мина – голяма, малка, яздещ кон или застанал прав.

В България има едно място, което наистина е вълшебно, защото там се намира огромна икона на Свети Мина в реален мъжки ръст.

Това е Обрадовският манастир, носещ името на Свети Мина в покрайнините на София.

Всяка година през манастира на Свети Мина преминават стотици хиляди вярващи, пристигнали да се поклонят на огромната чудотворна икона на Свети Мина, която е коренно различна от всички икони, които вярващите познаваме.

В същия манастир се намира чудотворната икона на още един светец – Свети Фанурий, който особено много помага да си намерите подходящ партньор и да бъдете щастливи в любовта, дори това да означава да напуснете настоящия си партньор, ако той не ви дава онези емоции, от които наистина имате нужда.

mina-sveti-obradovski_resized

Свети Мина с големия рубинен кръст от Обрадовския манастир

Но докато Свети Фанурий е по-тясно ориентиран в помощта към вярващите, Свети Мина е разнопосочен.

Той помага да намерите изгубени вещи и душевно спокойствие.

Помага да намерите подходяща работа, приятели, дори любов.

Свети Мина закриля децата, жените и семействата, защото докато бил жив, той бил войн.

Когато не можете да имате деца или страдате от някакво заболяване, пак Свети Мина ще ви намери подходящ лекар или лекарство.

Той ще измоли от Господ да ви изпрати душата на едно дете, защото за появата на един човек на Земята не е достатъчно само биологичното зачеване.

Родителите правят тялото, но ако Господ не им изпрати душа, която да се въплъти в това тяло, няма бременност и раждане.

*

Освен в Обрадовския манастир, чудотворни мощи на Свети Мина има в неговия параклис във Велико Търново, който се намира на самия център – срещу РДВР до парк Марно поле и до поликлиника.

Ако имате път през старата столица, непременно минете през параклиса, който е построен и осветен през 2009 г.

*

Ако в момента изпитвате остра нужда от подкрепата на Свети Мина, но не можете да пътувате нито до Обрадовския манастир, нито до Велико Търново, използвайте видеата.

Направете пауза във видеото, когато стигнете до голямата чудотворна икона на Свети Мина и на второто видео, когато покажат вътрешността на параклиса.

Докато сте спрели видеата, помолете се на Свети Мина. Той ще чуе вашите молитви и ще ви помогне, а когато можете, вие лично ще отидете на място, за да му благодарите.

автор: Милена Христова

Източник: topactualno.com

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme