Руски учени разгадаха дарбата на Ванга?

baba-vanga-darba_resized

Близо двадесет години след смъртта на Ванга невероятните гадателски умения на петричката пророчица продължават да вълнуват както български, така и чуждестранни учени.

Сред изследователите, опитващи се да разгадаят невероятната дарба на петричката пророчица, са и руски специалисти. Според тях изумителните умения на Вангелия Гущерова се дължат на своеобразен сонар, намиращ се в главата ѝ.
Според тях той е бил разположен в областта, където се намира третото око. Специалистите открили, че във въпросната зона баба Ванга в действителност е имала специфично образувание, което не се забелязва при обикновените хора.

Но дали има начин, чрез който всеки един човек да се сдобие с такъв сонар или трето око, науката все още не може да каже със сигурност, пише ДарикнюзБг.

Един от руските изследователи – академик Юрий Негрибецкий е на мнение, че е разгадал и мистерията около бучката захар, върху която Ванга е карала своите посетители да пренощуват, преди да отидат при нея за съвет.

Според него заради кристалната си структура захарта поема енергия и запаметява информация. С помощта на въпросния сонар пък Ванга успявала да извлече информацията и да я декодира в ума си.

Учените обясняват, че за да се случват всички тези процеси при даден човек, е нужно третото му око да бъде изцяло развито, както в случая на Ванга.

Те ще продължат да търсят точния механизъм, по който мозъкът долавя по-фини енергии и са на мнение, че това всъщност е бъдещето на човечеството.

автор: Кристина Черникова

Източник: sanovnik.bg

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme