Животинските амулети

Животинските символи се използват като амулети много отдавна. Части от животни като рога, зъби, пера са високо ценени заради своите магически свойства.

amulet-kotka_resized

Котка – въпреки, че поверието е заклеймило черната котка, като предвестник на нещастие, тя се смята за притежател на мощни магически сили. Всъщност за всички котки се смята, че са щастлива поличба, но това е особено валидно за черната котка. Черната котка отблъсква злото и помага за сбъдването на желанията. Според една стара традиция, ако в полунощ гърба на черна котка се натрие със сол, скоро ще се появи богатство. Символ е на нощта, свободата и лова. Помощник е в магическите действия. Способна е на голяма любов и едновременно на изключителна безчувственост. Притежава перфектният ин-ян баланс. Мистичната природа на котката, нощните и занимания и голямите и светещи очи я свързват категорично с луната.

Щипки от рак – това е любовен амулет, който стимулира потентността и плодовитостта.

Мечка – символ на богинята на лова Диана. Използването на изображението на мечката, или нейните зъби помагат на жените при раждане.

Пчела – друг от символите на богинята Диана. Носи изобилие, плодовитост, мъдрост, щастие, благополучие.

amulet-buhal_resized

Бухал – амулет на мъдростта.

Пеперуда – символ е на душата и се носи, като амулет, за да осигури дълъг живот.

Елен – рогата на елена са символ на мъжката сила. Копитата на елена са популярни символи за успях и делова прозорливост. Еленовите рога се използват, като сексуални амулети. Стрити на прах са мощен афродизиак.

Перо – перата са символи на на боговете Ра и Тот. Единият символизира богатството , а другият – ума. Носенето на златно перо, като амулет осигурява успех в деловите начинания.

Дракон – за китайците е символ на силите на водата. Освен това е символ на живота и се носи , за да гарантира щастив живот, любов и плодовитост.

Делфин – символизира любовта и предаността, ума и интелекта. Вярва се, че предотвратява корабокрушения.

Яйце – традиционен символ на любовта и плодовитостта. Много земеделци слагат яйца сред посевите си, за да си гарантират богата реколта.

Зъб от лос – амулет, осигуряващ бързина и сила.

amulet-riba_resizedРиба – осигурява на своя притежател изобилие и просперитет.

Опашка на лисица – амулет, който носи ловкост и бързина, хитрост и прозорливост.

Рог – популярен амулет в Италия, той е мощна защита срещу уроки. Рогът обикновено се носи на верижкаоколо врата на мъжете, като символ на мъжественост и сексуален магнетизъм.

Лъв – като амулет се наси за привличане на на добро здраве, богатство и успех. Символ на силата и доблестта.

Змия – символ на мъдростта и сексуалността. Змията е един от най-древните окултни символи. С опашка в успя тя е символ на вечността.

amulet-lwv_resizedСкарабей – популярен египетски амулет. Символ на вечния живот, защитава от зло.

Скорпион – носи се най-вече от хората родени под знака на скорпиона. Защитава от врагове и всякакви форми на зло.

Еднорог – символ на плодовитостта и сексуалността. Като амулет се носи за увеличаване не сексуалния магнетизъм. Обикновено се изработва от сребро, или бял емайл.

Фалос – мъжки амулет против уроки. Носи се за увеличаване на потентността и сексуалната сила

Източник: svetovnizagadki.com

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme