Ванга, Странджа и събитието от 1981 година – Част 1

baba-vanga_resized

“На нещо дойде ли му времето, никой и нищо не може да го спре” – Слава Севрюкова

Здравейте, приятели!

Искам да Ви запозная с едно мое проучване във връзка с много интересна тема, за която има изписани множество статии, анализи и предположения, снимани са документални филми и различни хора са изказвали мнения и предположения – и участници, и свидетели, и заинтересовани, и напълно незапознати с тематиката. В една мартенска вечер в тази 2017 година, докато четях случайна статия по този въпрос, внезапно установих много изненадваща и невероятно логична подробност, която пренареди пъзела по малко друг неочакван начин, но не по–малко вълнуващ. Наричам го по своему „технически анализ на ситуацията“. Не претендирам за дълбочина на анализа на случката, а просто изваждам най- точните и неоспорими описания и използвайки абсолютно достъпна и надеждна информация в уеб пространството, статистически данни и няколко уеб приложения, рисувам една доста завладяваща ума картина.

Събитието от 1981 година

Първото описание, както може би на много хора е известно, е при случката, описана от г-жа Красимира Стоянова в нейната супер интересна книга „Ванга – Истината“ на издателство АБГ (Стоянова, Красимира. Истината. Издателство АБГ). Баба Ванга, чиято племенница е г-жа Стоянова, я изпраща на точно определено място и на точно определена дата в Странджа планина, за да наблюдава уникално явление, което се появява във вид на холограмен или по – скоро релефен образ на гладка отвесна скала в местността Седлото до гр. Малко Търново до връх Голямо Градище. Предлагам да видите книгата в интернет или на хартиен носител и да се запознаете по – подробно с историята, ако не Ви е известна – описана е в главата „Небесни пратеници“. Не успях да намеря АБСОЛЮТНО никакви контакти с издателството АБГ и упоменавайки автора и произведението, ще си позволя няколко цитата.

Второто описание е на г-н Христо Мутафчиев /лека му пръст!/, участник в събитието, от книгата му „Homo Sapiens за произхода на Homo Sapiens.“ ( Мутафчиев, Христо. HOMO SAPIENS за произхода на HOMO SAPIENS. Гуторанов 1995 ). Притежавам книгата на хартиен носител, оригинално издание и мога да предоставя копие от описанието. Отделно огромно значение има и последното интервю на г-н Мутафчиев, взето от г-жа Анна Зографова и публикувано в нейния блог – http://souroujon.blog.bg .

От друга страна в публичното пространство изобилства от информация по темата и мисля, че на всички ще им бъде интересно.

Сега нека се спрем по–подробно на събитието в първото описание /тълкуване/:
1. Баба Ванга е казала, че на територията на България има хилядолетно послание от дълбока древност с безценна стойност в района на Малко Търново.
2. Баба Ванга дава напътствия на своята племенница и я изпраща / напътства / с група хора на определено място в точно определено време.
3. Дата е определена на 5 май 1981 година, защото:

Цитат от книгата на Красимира Стоянова:
„…Накрая спомена за някаква голяма скала и каза, че трябва да отидем на мястото на 5 май. Попитах я защо точно на 5 май, но тя ми каза само: Заради небесните тела. Трябва да гледате първите лъчи на Слънцето и Луната. И ми даде да разбера, че повече не желае да говори по този въпрос.“

4. Групата наблюдава явление върху скала със светлинни образи, активирано от горепосочените лъчи – при изгрева на Слънцето и изгрева на Луната – появяват се две човешки фигури.
5. Явлението не се повтаря впоследствие, когато отново отиват с експедиция.
6. Баба Ванга казва, че още не дошло времето за разкриването му.
7. Баба Ванга не коментира повече случилото се, но дава да се разбере, че е супер важно – явно е можела да сподели само това.

slance-zema-luna-1_resizedЗащо 5 май 1981?
Това се е случило след новолуние – Луната е между Слънцето и Земята – тогава Луната и Слънцето изгряват и залязват от приблизително еднаква точка. Основните характеристики на това са: позиция в лунния цикъл, разстояние между Земята и Луната, разстояние между Земята и Слънцето, ъглов диаметър на Луната и ъглов диаметър на Слънцето /астрономическо обяснение в Уикипедия/.

Друго интересно тук?
От друга страна, точно при новолуние е единствената възможност да се случи слънчево затъмнение, като най – редки са ПЪЛНИТЕ слънчеви затъмнения.
Съществува така наречения цикъл на Сарос – период от приблизително 223 синодични месеца (около 6585,3211 дни, или 18 години, 11 дни, 8 часа), който може и е бил използван от дълбока древност за да се предсказват затъмнения на Слънцето и Луната. /https://en.wikipedia.org /wiki/Saros_(astronomy)/.

След такъв период след ПЪЛНО слънчево затъмнение Слънцето, Луната и Земята се връщат в почти идентична геометрия и почти идентично ПЪЛНО слънчево затъмнение ще се случи, но ще се наблюдава на друго място – видимостта се измества със 120о на запад.

По тези причини има отделни серии от такива цикли, в които се редуват пълни слънчеви затъмнения.

В нашия случай, който има отношение към разглежданите събития, това е серията Сарос 145:
/Сайт на НАСА – https://eclipse.gsfc.nasa.gov/SEsaros/SEsaros145.html/.

ПЪЛНО ЗАТЪМНЕНИЕ на 31 юли 1981 / видимо в Азия /
Следващото е ПЪЛНО ЗАТЪМНЕНИЕ на 11 август 1999
Следващото е ПЪЛНО ЗАТЪМНЕНИЕ на 21 август 2017
Следващото е ПЪЛНО ЗАТЪМНЕНИЕ на 02 септември 2035 и т.н
До невъзможността за ПЪЛНО затъмнение в рамките на този текущ цикъл Сарос – в случая тази серия е почнала 1639 година и ще свърши 2342 година с общо 39 пълни затъмнения с еднаква позиция между Слънцето, Луната и Земята.

АНАЛИЗ

Събитието, което разглеждаме се е случило ТОЧНО в годината с ПЪЛНО слънчево затъмнение и по-точно – 3 месеца преди затъмнението от този Сарос цикъл – САРОС 145 и мисля, че Баба Ванга нарочно ни приковава погледа към точно този цикъл.

Баба Ванга е починала точно на 11 август 1996, като сама е казвала че знае датата на смъртта си.

ПЪЛНОТО ЗАТЪМНЕНИЕ от 11 август 1999 е УНИКАЛНО видимо от територията на България и Европа, като линията на наблюдение минаваше в района на град Варна. Линията на перфектна видимост минаваше през Индия, Иран, Турция и ЦЯЛА Европа и е наблюдавано от огромен брой хора.

ПЪЛНОТО ЗАТЪМНЕНИЕ от 21 август 2017 ще е видимо САМО и ЕДИНСТВЕНО на територията на САЩ.

ПЪЛНОТО ЗАТЪМНЕНИЕ от 02 септември 2035 ще е видимо на територията на КИТАЙ, КОРЕЯ и ЯПОНИЯ – линията на перфектна видимост минава през СТОЛИЦИТЕ Пекин, Сеул и Токио.

ПЪЛНОТО ЗАТЪМНЕНИЕ от 12 септември 2053 ще е видимо в древната долина на Нил в Египет /Луксор/ и ТОЧНО в средата на Гибралтарския проток / Средиземно море/

По тази логика – ТОЧНО на 25 – 26 май 2017 ситуацията с телата ще е идентична с тази ситуация от 4 – 5 май 1981 и следващата такава ситуация ще бъде чак 2035 година – доста далеч във времето.

Просто всичко от геометрията между Слънцето, Луната и Земята около 4-5 май 1981 ще е идентично с положението около 25-26 май 2017!
Както е било идентично положението и около 15-16 май 1999 !
И ще бъде идентично и около 6-7 юни 2035!

За щастие в момента има уеб инструменти, който могат да ни визуализират точно всичко – http://www.mooncalc.org и http://www.suncalc.org Ето и снимки на ситуацията от 1981 година и от бъдещата и скоро настъпваща ситуация в 2017 година:

Луната от 5 май 1981 година /точно по описанието след 16 минути след пълното скриване на Слънцето/

luna-5mai_resized

Слънцето от 5 май 1981 година /точно по описанието пълно скриване на Слънцето/

slance-5mai_resized

Луната на 27 май 2017 година /точно 23 минути след пълното скриване на слънцето/

luna-27mai_resized

Слънцето на 27 май 2017 година /точно пълно скриване на Слънцето/

slance-27mai_resized

Всичко обаче подлежи на допълнителен анализ – аз не съм професионален астроном, но съм любител–ентусиаст и смятам, че ВСИЧКО ДО ТУК изключва СЛУЧАЙНОСТТА – най–малкото геометрията е изключително близка и стойностите на елементите на характеристиките като ъгли и разстояния са идентични.

ИЗВОД

Ако наистина се наблюдава и заснеме това явление, това ще бъде неопровержимо и уникално доказателство не само на думите на Ванга, но и ключ към разгадаваното на древността на човек и всичко това ще тръгне от България – което още веднъж доказва уникалността на българите и приноса им за света. Това явление ще докаже, че древните хора са познавали отлично движението на небесните тела и са боравили с каменни обекти по уникален начин – гарантирам, че подобно явление с поява на изображения върху скала след лъчи е уникално и не съм чувал подобно нещо.

Аз съм напълно убеден, че това явление ще се наблюдава тази година по посоченото време или поне, че шансът за това е огромен. При интерес, моля заедно със заинтересувани любители и професионалисти да продължим анализа и да опитаме наблюдение и регистриране под някаква форма. Няма начин да е абсолютна случайност всичко описано до момента.

Подготвил съм и Част 2 – там правя засичане с второто описание – това на г-н Мутафчиев, и съответния анализ и изводи, като се очертава и резервна дата за наблюдение. Както виждате, дори не влизам в конспиративни или други практики, а правя един логичен анализ на описано и регистрирано събитие в контекста на събития – минали и предстоящи. Нека заедно да напишем една нова история, гледайки напред в бъдещето!

И финален цитат от книгата на г-жа Красимира Стоянова, която безкрайно уважавам, в който небесните пратеници поставят „статуи“ на Земята:
„ Когато слагаха скулптурите, единият от тези същества каза на другия:
Не трябва ли да ги преместим малко по – встрани за да не бъдат видени от хората?
А другият му отговори:
Не се страхувай, не виждаш ли, че те са слепи. „

(Стоянова, Красимира. Истината. Издателство АБГ)

Автор: Владислав Лозанов

Източник: multivselena.com

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme