10 котешки кафенета

Автор: Мария Узунова

В този пъстър свят има по нещо за всеки вкус и предпочитание. В случая на фокус излиза идеята за място, на което любовта към котките и освежаващите или ободряващи напитки е еднакво голяма и важна. Посетителите на тези кафенета могат да се наслаждават на компанията на мъркащите си приятели, докато извършват обичайни ежедневни дейности като среща с приятел, бизнес уговорка или просто почивка.

Първото котешко кафене в света отваря врати преди повече от 15 години и посреща възторжените отзиви на местни и чуждестранни туристи. Успехът на формулата идва от факта, че котките благоприятстват за намаляването на стреса и като цяло спомагат за общото физическо и психическо състояние на стопаните си и затова е съвсем нормално да се прекарва възможно по-дълго време с тях, което не само е приятно, а и полезно.

Всичко започва в Тайпе, Тайван през 1998 г. Примерът се последва и в Токио, Осака и други големи градове в Япония.

Разбира се като една дисциплинирана нация японците спазват правила, особено когато наоколо има животни.

Организациите, отговарящи за грижа за животните, следят за техния комфорт и дори има правило, според което ако животното не прояви желание за контакт с клиента, клиентът от своя страна няма право да настоява.

1. На японски „Neko“ означава котка и това е името на отвореното през 2012 г. котешко кафене във Виена, Австрия.

Създателите му срещат доста организационни трудности, но все пак успяват да го развият успешно. Котетата „работещи“ в кафенето са от приюти и се чувстват прекрасно заобиколени от такова внимание и любов.

koteshki-zavedenia-iaponia_resized

                                                                      снимките са от facebook.com/CatsRepublicRus/photos

 

2. Котешкото кафене в Сеул, Южна Корея. В „Godabang Cat Cafe“ се предлага най-добрият топъл шоколад в Южна Корея.

koteshko-kafene-korea_resized

                                                       снимките са от facebook.com/CatsRepublicRus/photos

 

3. „Shanghai’s Cat & Jazz Coffee“ в Шанхай, Китай. Открито през 2012 г. Освен на приятната компания на 8 котки, посетителите се радват и на нежна музика и приятна обстановка.

4. „Калико“ в Токио, Япония. Открито през 2011 г.

5. „Nekokaigi Cafe“ в Киото, Япония. Тук деца до 13 години не се допускат, котките не могат да се хранят с донесени от дома продукти, не могат да се отнасят вкъщи и да се снимат със светкавица.

6. Кафе „Храм на котките“ в Мюнхен, Германия. Отваря през 2013 г. Друг интересен факт за заведението е, че предлага предимно вегетариански менюта.

koteshko-kafene-germania_resized

                                                     снимките са от facebook.com/CatsRepublicRus/photos

 

7. „Cat Cafe“ в Будапеща, Унгария. Отворено в началото на 2013. 13 котки се грижат за доброто прекарване на клиенти, които обичат животните, но са твърде заети да имат домашен любимец.

koteshko-kafene-budapesha_resized

                                                     снимките са от facebook.com/CatsRepublicRus/photos

 

8. Арт кафе „Кошачья Республика“, в Санкт Петербург, Русия. Отваря през 2011 г. и е дом за 15 котки. Клиентите на кафенето могат да получат ценни съвети как да разбират домашните си любимци и дали полагат достатъчно и правилни грижи за тях.

koteshko-kafene-peterburg_resized

                                                                    снимките са от facebook.com/CatsRepublicRus/photos

 

9. „Charming Cats Cafe and Pet Shop“ в Банкок, Тайланд. Отваря през лятото на 2012 г. Дом е на 30 котки от екзотични породи. Проектът стартира като магазин за котки, но прераства в кафене.

10. „Le Café des Chats“ в Париж, Франция отваря през 2014 г. и разполага с над 30 котки. Появата на това кафене доказва, че французите обичат не само хубавите храна и вино, а и компанията на котките.

www.http://iskamdaznam.com

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme