Най-екстремните пътешествия

Човекът, който пропълзя 2600км. до Белият дом

mwz-pwlji_resized

През 1978 г. 39 годишният Ханс Мюликин пристига в Белият дом, след като пропълзява 2600 км. от Маршал, Тексас. Краката му били увити с кожа и ламарина. На 22-ри Ноември 1978 г. той пълзи две години и половина, само за да чуе, че президент Картър е прекалено зает, за да се види с него.

Австралиецът, който обиколил земното кълбо с амфибия

mwz-amfibia_resizedБен Карлин тръгнал със съпругата си Елинор през 1950 г. Тя решила да се откаже от предизвикателството на 3/4 от пътя, но Бен продължил и завършил обиколката през 1958 г. Пътуването му започнало и приключило в Монреал, Канада. За осем години, той изминал 62 000 км. по земя и 17 000 км. по вода.

Човекът, който бута ръчна количка 4 115км, за да събере пари за откриване на лек срещу рака

mwz-rwcna-kolicka_resizedДейвид Бейрд бутал количката в продължение на 112 дни и изминал 4 115 км. 65-годишният мъж казва, че се чувствал много добре, имайки предвид колко много път е изминал пеша. Преминавайки през 70 града, Бейрд бутал количката по 10-12 часа на ден. Въпреки, че не е имал съмнения за успеха на начинанието си, той признава, че е било изключително трудно. В крайна сметка той успял да събере над $20 000 дарения за каузата.

Човекът, който пробяга земното кълбо

mwz-probiaga-jemno-kwlbo_resizedБританският бегач Робърт Гарсайд е записан в книгата с Рекордите на Гинес, като първият човек, пробягал земното кълбо. На 20 Октомври 1997 г., Гарсайд тръгва от Ню Делхи, Индия и на 13 Юни, 2003 г. пристига отново там. Пробегът е оспорван от други състезатели и от пресата. От Гинес няколко години разглеждали доказателства, преди да обявят пробега за автентичен. По време на пътуването си, Робърт обновявал сайта си от джобен компютър и описвал приключенията си, които включвали нападения, арест и изтощителни климатични условия. По пътя си различни хора му помагали, като му предлагали място за преспиване, което можело да бъде петзвезден хотел или килия в затвора. В допълнение на първоначалните 50 000 лири, с които започнал, Гарсайд казва, че е получил още 120 000 лири от различни хора. Освен всичко друго, той срещнал и любовта в лицето на Ендрина Перез във Венецуела. За да завърши маратона си, Робърт Гарсайд пробягал 48 000 км. за 2062 дни, през 29 държави и 6 континента и сменил 50 чифта маратонки.

Студентът, който извървя 4000 км. от Пекин до Германия и направи кратък филм от пътуването си

mwz-pekin-germania_resizedКристоф Рейдж си подарил за рождения си ден една дълга разходка. Планът бил да тръгне от Пекин, Китай (където бил студент) и да стигне до Бад Нендорф, Германия. По пътя той се снимал. Сигурно сте виждали клипове, в които са наслагвани една след друга много снимки. Петминутният клип на Кристоф отразява 4000-километровото му пътешествие. Виждаме го как се променя и преминава през най-различни климатични и географски условия.

16-годишното момиче, което е на път да обиколи света

momice-obikalia-zema_resizedДжесика Уотсън е в края на 7-месечната си обиколка на света. Това ще я направи най-младият човек, обиколил света. Джесика била на 12 години, когато казала на родителите си, че иска да плава около света и в крайна сметка тръгва от Сидни на 18 Октомври 2009 г.

Човекът, който извървял на заден ход 13 000 км. от Калифорния до Турция.

Плени Уинго (24 Януари 1895 г. – 2 Октомври 1993 г.) извървял на заден ход разстоянието от Санта Моника, Калифорния до Истанбул, Турция (около 13 000км) от 15 Април 1931 г. до 24 Октомври 1932 г. на 36-годишна възраст. Документирал е пътешествието си в книгата „Около света на заден ход“. За да върви назад, той носел перископични очила, които му позволявали да вижда къде върви. Извървявал е средно по 35 км. на ден.

Човекът, който извървял 2945 км. на кокили

mwz-na-kokili_resized

През 1891 г. Силвейн Дорнон извървял на кокили разстоянието от Париж до Москва за 58 дни, като на ден изминавал средно около 50 км. Започнал пътешествието си на 12 Март 1891 г. и събирал любопитните погледи както на руснаците, така и на французите.

Африканецът, който пътувал 12 години от Африка до Гренландия, за да живее на място без змии

afrikanec-da-zivee-na-miasto-bej-zmii_resizedТете Кпомаси е роден през 1941 г. в Того. Като младеж, един ден в джунглата го стреснал питон и той паднал на земята и се разболял. Баща му вярвал, че може да бъде излекуван само от жрицата на култа на питона, който се намирал дълбоко в джунглата. Той го отвел при тях и лекът наистина подействал, но жрицата поискала нещо в замяна. Кпомаси трябвало да прекара следващите седем години с племето в джунглата, сред змиите. Докато се възстановявал от болестта си и чакал да бъде изпратен в джунглата, Кпомаси намерил детска книжка за Гренландия. Там не само, че нямало змии, но нямало и дървета, в които да се скрият. Младежът веднага се влюбил в страната и избягал с идеята да стигне до там. През следващите 12 години, той пътувал постоянно и не се задържал на едно място за повече от шест месеца, докато най-накрая, в средата на 60-те години, се качил на лодка за Гренландия. При пътуването си той научил много различни езици и се сприятелил с безброй хора. Историята на приключенията му може да прочетете в книгата „Африканец в Гренландия“.

Човекът, който прекоси САЩ, за да отслабне

mwz-hodi-za-da-otslabne_resizedСтийв Вот поел голямото предизвикателство да прекоси САЩ. На 10 Април 2005 г. той започва 5000-километровото си пътешествие в Оушънсайд, Калифорния до Манхатън. Тогава е тежал 185 кг. и е изпаднал в дълбока депресия, след като инцидентно е убил двама пешеходци преди 15 години. Освен, че привлякъл медийното внимание, той успял да свали над 50 кг. Били повдигнати въпроси от медиите и феновете дали Вот е наистина е вървял пеша или се е возел. В своя защита той казва: „Не мога да излъжа. Няма начин. Това е моето предизвикателство. Не ми пукаше къде съм и къде отивах. Не ми пукаше дали са 5000 км. или 1000 км… Важното е какво става в главата ти.“

Източник: oddee.com

Автор: Ивайло Иванов
www.http://iskamdaznam.com

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme