Животни от кошмарите

Риба секира

riba-sekira_resized

Позната още като рибата на прокълнатите, изглежда сякаш единствената причина да не чуваме адските им вопли е защото се намират под водата. Достигат само до 12 см. дължина и излизат само през нощта.

Зъбата сепия

sepia-zabata_resized

Изглежда като човешка уста с пипала, сякаш е излязла от някое хорор аниме. Тази сепия е изключително рядко срещана и до сега е изследвана само една. Учените се изумяват от странните пропорции на пипалата, докато ние се ужасяваме от зъбите, които всъщност се оказва, че са илюзия – това всъщност са устни.

Риба с човешко лице

riba-s-coveshko_lice_resized

Това са онези големи златни риби, които откриха в японските езера.

Какво по-лошо от риба с човешко лице? Това.

paiak-usmihnat_resized

Това е Theridion grallatora или паякът с усмивка. Някои смятат, че лицето служи за отблъскване на хищниците, като може би ги заблуждава, че това не е паяк.

Ларвата Ктхулху (дълбоководна морска краставица)

larva-morska-krastavica_resized

Звучи повече като бос от Final Fantasy и изглежда отвратително. Дълга е само няколко сантиметра, няма лице и яде кал. Тези създания са едни от най-успешно развиващите се морски видове, може би защото хищниците не искат дори да ги погледнат.

Паяк с ръце… и нокти

paiak-s-rwce-i-nokti_resized

Всъщност не е паяк, а безопашат камшичест скорпион и изглежда сякаш природата е събрала всичко ужасно от буболечките на едно място. Учудващо скорпионът не е отровен и живее предимно в тропическите гори и пещери.

Житоядец жираф

nasekomo-ziraf_resized
Идва от Мадагаскар и дългият му врат е адаптация, която помага на мъжките да навиват листа, в които пазят яйцата си.
kostenurka-mata-mata_resized

Това, което прилича на обикновена костенурка след серия от радиационни експерименти, всъщност е Мата Мата. Южноамериканската костенурка е дълга 46 см., тежи 15 кг. и използва външния си вид за камуфлаж.

Ай ай лемур

lemur_resized

 

Оцъкленото същество от снимката е лемурът ай ай, който живее в горите на Мадагаскар и има стряскащо големи пръсти с които копае. Местното население смята ай ай за адско създание, но проклетото същество е защитен вид.

Звездоноса къртица

kartica-zvejdonosa_resized

Изглежда сякаш бомба й е гръмнала в лицето, дълга е около 20 см. и е почти сляпа.

Голямата червена медуза

meduja-cervena_resized

Медузата гранжоро (червена) достига 3 метра дължина и живее дълбоко в океана. Такива медузи са виждани само няколко десетки пъти и за тях се знае много малко. Учените дори не знаят с какво и как се хранят.

Вълчи капан

riba-morski-davol_resized
Ако смятате, че е трудно да се разбере какво има на снимката, значи сте напълно прави. Всичките му снимки имат този проблем. Този вид морски дявол е познат и като риба чудо. Те имат въдичка на главата, с която хващат риба. Наричат се вълчи капан, заради големите си горни челюсти, които се отварят и затварят като вълчи капан.

Автор: Ивайло Иванов

www.http://iskamdaznam.com

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme