Изчезнали цивилизации

В списание “Знание и сила” проф. Вирджински посочва че древните скити, живеели край Черно море,вярвали че боговете хвърлили от небесата на първия земен човек различни предмети необходими и други сечива за неговото съществуване – ралото, брадвата, колата, за да помогнат по пътя на цивилизацията. В “По суша и вода” Владимир Рубцов говори за необикновенната цивилизация на Шамбала и за безсмъртните, които летели в космоса на борда на Виманас. В същото списание Вячеслав Зайцев уведоми западния свят за откритите от китайски археолози в планината Байан Карам Улаа странни каменни дискове, в които се споменава за падането на космически кораб върху земята преди 12 хиляди години,чийто екипаж от дребни жълти човечета останали там и дали началото на родословното дърво на племето дропас. Авторът смята,че минаретата и куполите на джамиите са “домове на боговете”, т.е. космически кораби. Известният учен Александър Казанцев твърди,че марсианци са посещавали многократно земята,дори през нашата епоха.

ait_benhaddou-1_resized

Проф. Агрест пише,че Содом и Гомор били разрушени от ядрен взрив, и че циклопската тераса в Баалбек, Ливан, била писта за приземяване. Според неговата хипотеза откритите в либийската пустиня тектити били резултат от разтопяването на някои скали при излитането на космическите кораби.
Йосиф Шклофски,известен с теориите си за земни същества, счита както и Карл Саган от Харварския университет, че шумерите дължат културата си на Оаните и Акпалусите, “демони” – пришълци от космоса.
Румънците също проявяват интерес към космическата археология. В сп. “Друм ноу” (Нов път), от 29 юли 1969 г. е публикувана интересна статия, доказваща
съществуването на астронавти в праисторическо време (“Астронавти в изчезналите цивилизации”). Поместени са цитати от книгата “Загадки от най-древната история”, в която Александър Горборовски, разкрива,че някои предмети, намерени в гробницата на китайския генерал Чао Ши, датирани от ІІІ век от нашата ера, съдържали 85% алуминий, метал добиван чрез електролиза, считан от съвременниците за непознат в онази епоха. Същият автор подчертава противоречието на маите, които използвали коли без колела, макар че намерените играчки са с колела.
Списание “Друм ноу” припомня и широките астрономически знания на древните египтяни, “летящата колесница” на индуския герой Рама, била тласкана от ”
специален огън” от разлагането на живака. В “Самаранга Сутра” дори е описан ядрен реактор. Руснаците Казанцев и Щатски откриха скални рисунки преставляващи астронавти във Фергана – Туркестан, които приличат на подобни рисунки, открити в Австралия, Сахара и Япония. НАСА е признала съществуването на странно сходство между японски статуетки Йомон Догу и космическото облекло на американските астронавти.
Италианският писател Ренато Веско застъпва оспорваната теория, според която астронавти пришълци от загиваща планета с разредена атмосфера, имали синкава кожа поради липсата на кислород в кръвта. Народните предания свързват синята кръв с благородническото потекло, внушавайки по този начин че първите крале на народите на земята са имали действително синя кръв, тъй като са дошли от друга планета.
Откъслечни знания идващи от изчезнали цивилизации, били съхранени от посветените. Астрологията би била продължение на някаква универсална наука,
занимаваща се със звездните излъчвания и влиянието им върху човешкия дух, влияние което днес всички психолози признават. Кабала, тайните писания, книгите за магии и алхимията са свързвали металургията с теософията. Чрез химически опити алхимиците са постигали трансформиране на материята подобно на съвременните ядрени преобразувания. Китайците са изолирали хормони преди хилядолетия, а лечението с акупунктура и неограничените възможности на знахарите, все още обърква западната медицина. Оттогава китайците пазят книгите с билки и дроги.

Фактът, че голямата египетска пирамида е разположена точно в центъра на земята, открояващи се върху земното кълбо, показва познания за разпределението на континентите, което не може да се постигне без поглед от небето. Странните аналогии между стария и новия свят свидетелстват за общ културен източник. Инките и египтяните са били управлявани от цар – жрец и по нормите на една и съща теокрация. Използвали са еднаква технология в металургията, земеделието и мумифицирането на мъртвите.

В знанието си по астрономия, маите не са отстъпвали по нищо на халдейските гадатели. Точността на техните наблюдения е изумителна с научните си понятия.
Стоунхендж е изключително сложна обсерватория за изучаване на лунните и слънчеви затъмнения. Как са били издигнати трилитите е все още нерешен проблем. Друидите, етруските и много други народи по цялата земя, са наблюдавали небето през вековете със зоркост, която днес се сравнява със съвременните телескопи. А, дали не са имали такива по тяхно време, не е известно, или ако са имали, те са били унищожени, както много други древни постижения, от войните, катаклизмите и суеверията на народите. Може би са се страхували от нови нашествия от космоса или са очаквали завръщането на небесните богове?
Учените признават, че нямат преки свидетелства за древността, документите са унищожени от времето и катаклизмите и при разпиляването на големите
библиотеки в Александрия, Пергам, Теночтитлан и много други места, и да е имало някакви важни списъци и документи, те вече са изчезнали – унищожени или изгорени. Някои от учените смятат, че данните за изчезналите цивилизации са били записани върху магнитофонни ленти или печатни дискове, съхранявани
в ” хронокапсули “, подобни на капсулата, закопана много тържествено в Ню Йорк на Международното изложение през 1939 г. Окулистите говорят за “акашикски мемоари” – вид архиви, запазени в своеобразно пето измерение, в което е записано цялото минало на земята. Създадена беше и теорията за “универсален дух”, от която ясновидци и екстрасенси, черпили идеи и образи. В целият свят легендите говорят за богове, дошли от небето. Китайските царе яздили “огнени дракони”, Хорус се носил в небесата на Египет в слънчева
лодка, а Шамеш кацнал във Вавилон на борда на крилат диск ( слънчевият диск), американските индианци говорят за великият дух летял върху гърмяща птица. Хавайците си спомнят за летящи ангели. Някои африкански племена отдават почит на белите хора, долетели на големи птици ( може би инозаврите).

vaimanika-shastra1_resized

Летящите машини са изчезнали преди много векове, но съществуват очевидни и смущаващи доказателства за тяхното присъствие ( фреските и рисунките в пещерите и пирамидите). Летящите машини приличат на ракети. Върху глинените вази са изрисувани машини бълващи огън и много други доказателства, че древните са дошли от космоса.

Сателитите “Експлорър” откриха около магнитният пояс Ван Алън, минаващ през полюсите, неутрален коридор, по който вероятно прелитат НЛО. С това се
обясняват честите посещения на боговете, споменати от червенокожите, ацтеките и кечуа, както и многобройните появи на летящи чинии днес.
Съществуват предсказания, за Америка, по-голямата част от материка е трябвало да потъне под водата, а Атлантида да се появи отново. В Калифорния и Перу се разразиха унищожителни земетресения. На Разпети петък 1966 г. земетресение разруши Аншораж в Аляска и цялата земя отекна като камбана.
По-голямата част от източното крайбрежие на Америка се издигна с 5 см., а след време се върна в старото си положение. Сеизмолозите се опасяват, че внезапни земетресения по протежение на пукнатината Св. Андрея могат да предизвикат потъване на целия континент Америка, както в миналото са потънали Атлантида и Лемурия. Съдбата на Америка може би ще зависи от същите астронавти посетили земята в древността.

П.П.

През последните няколко години, на пет различни континента са намерени еднакви петроглифи и всички те датират от приблизително един и същи период. В края на 20 век археолозите откриха в пустинята Негев, в Израел, издълбани в камък символи, които се оказва че са писменост. Датирането на тези символи показва, че се отнасят към период от време започващ около 1700 години преди новата ера. Странните символи били изследвани от Д-р Джеймс Харис, специалист по петроглифи и археолог към Университета Brigham Young. Той идентифицирал азбуката като пра-канаанска система, която после успешно била преведена използвайки древен еврит и фонетични знаци от Талмуда. Преди това Уилям Мак Глоун, аматьор археолог и пенсиониран космически инженер, открил същите символи издълбани на силно ерозирали скали около град Ла Хунта в Колорадо. Датирането на ерозията се отнася към същата ера, от която е и писмеността намерена в Израел. Петроглифите в Колорадо били фотографирани и поставени на сайта на Viewzone.cом. Само за няколко години подобни изображения на петроглифи били изпратени от археолози и историци от целия свят. В това число и огромна колекция от надписи в Йемен, от мястото, където е бил палатът на царица Шеба. Странното е, че надписите и в Йемен и в Колорадо разказват за едно и също събитие, вероятно свързано със слънцето, и пророкуват, че това събитие ще промени човешката цивилизация. Допълнителни преводи от други места в Оклахома, Австралия и Южна Америка добавят повече подробности към това бъдещо събитие. По-голямата част от петроглифите вече са доказани, че са от древен произход, което е доста озадачаващо за експертите. Как така всички те са имали един и същ език и са разказвали една и съща история в противоположни краища на Земята. Вероятно нашите предци са пътували много повече отколкото се предполага че е било възможно.
П.П.

Планета Бета-Изис – Изчезналата цивилизация обитавала някога планетата е била високотехнологична и съществуват две теории за нейният произход. Едната от тях гласи, че съществата имат другоизмерен произход, т.е. дошли са от паралелна вселена чрез портали, за които само се предполага, че съществуват. Другата теория казва, че това вероятно са представители на другия галактически ръкав, които са открили начин да пътуват между звездите без да използват Червейните дупки. Създанията са били нехуманоидни по своите морфологически белези. Достигали са до височина 3,5 м. с рибоподобен череп, дълго тънко тяло и четири крайника – пипала. Цивилизацията е била високоразвита имаща възможност да пътува между звездите и използваща като източник на енергия чиста, но рафинирана плазма от неоформилите се още звездни системи, които за съжаление можем да изследваме само чрез оптическите прибори тъй като до тях няма отворена звездна врата. Загадъчна си остава и гибелта на тази раса. Единствените останки са открити на отдалечен от сушата остров с диаметър 120 км. където съществата са построили своята колония. Сега този град представлява руини, разрушен вероятно при военен конфликт, но с кого и защо си остава неразрешена задача пред археолозите. Открити са останки в радиус от 200 км. и от летателни машини, вероятно на защитниците на града. Дори и сега макар и рядко в джунглите на планетата могат да се намерят метални части на свалените машини. С какъв загадъчен противник са се сблъскали първите разумни обитатели на тази планета? Дали пък не са бягали за да намерят утеха и подслон на този красив свят, който се е превърнал и в тяхна гибел … Тайната безмълвно чака своят откривател. Най-значителните структури, построени в Древен Египет, които посетителите днес все още разглеждат с удивление, са мистериозните пирамиди. Най- великолепната сред тях – „Великата Пирамида” (Хеопсовата пирамида), е приемана за най-голямата каменна сграда, построена в света до днес. Историци и археолози от времето на Херодот до днес са представили множество теории за това как тази пирамида е била построена. Някои хора твърдят, че в строежа на пирамидата са използвани роби и са прилагани няколко различни техники: от техника с наклонена пътека без стъпала (рампа) до стъпаловидна пирамида. Картината, която се появява от тези методи, е следната: „Ако пирамидата е била построена от роби, то броят на робите, които са работили на нея, би трябвало да е необикновено висок – в рамките на 240 000 души. Ако е била построена рампа за строежа на пирамидата, то тогава им е трябвало около осем години за демонтиране на рампата след завършване на пирамидата. Това според датския строителен инженер Гарде-Хансон е абсурдна теория, защото веднъж след като рампата бъде разглобена, трябва да са останали огромни груби блокове, които ние щяхме да виждаме навсякъде. Никъде обаче не може да бъде забелязано такова доказателство. Отбелязвайки, че Гарде-Хансон е разгледал аспекти, подценени от останалите теоретици, Мустафа Гадалла продължава така в своята книга „Историческа Заблуда:  Неразказаната история на Древен Египет” (Historical Deception: The Untold Story of Ancient Egypt): „Когато посетите пирамидата, опитайте се да си представите зашеметяващите образи: Преди около 4 000 години всеки един каменар е изработвал по 330 каменни блока на ден. По време на сезон с обилни валежи били транспортирани около 4 000 блока на ден до река Нил, пренасяни на другия бряг, теглени нагоре по рампата към платото Гиза и поставяни на мястото им в пирамидата и всичко това трябва да е извършвано със скорост от 6.67 блока на минута! Представете си, по 6.67
блока на всеки 60 секунди! Теорията и практиката са две различни неща. Много са учените и археолозите,които доказват че египтяните не са истинските строители на пирамидите, поне на тези трите -големите. Те изказват мнение, че малките пирамиди са строени от древните египтяни, тези които днес са почти руини. Днешните египтяни даже не знаят по каква технология са построени и нямат такъв материал, с който да ги поддържат в изряден вид.

От: Бис.БГ

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme