Неразкрити убийства

Убийствата станали през 1976 г. и до днес са един от най-известните неразрешени случаи в Швейцария. Пет члена на семейство Зийгрист между 45 и 80 годишна възраст били открити мъртви в дома си. Според полицията мишените били само две, а останалите просто имали нещастието да си бъдат вкъщи по това време. Причината за смъртта била очевидна – 13 изстрела с пушка Уинчестър. Изненадващо било точността на изстрелите – 11 от тях били в главата и 2 в гърдите. В днешни дни по-голяма част от хората вярват, че убиецът е Карл Дозър. През 1996 г. била открита италианска пушка Уинчестър, зазидана в стена в дома му. Изследването на пушката установило, че това е оръжието на убийствата, но нямало мотив, нито доказателства Дозър и семейството да са се познавали и той останал само като заподозрян. Втора теория се върти около Джони Зийгрист, роднина на жертвите, който може да е помогнал на Дозър и да е купил мунициите. Продавачът в магазина си спомня, че са го питали за муниции за италианска Уинчестър. Джони вероятно е бил подценяван и това е бил мотивът му. Той прекарва известно време в затвора, но със смъртта му през 80-те години случаят остава неразрешен.

bob-krein

Робърт „Боб” Крейн е американски ТВ актьор, известен с ролята си на полк. Хоган от комедийния сериал „Героите на Хоган”. Сериалът се върти шест години (1965г – 1971г) и Крейн става известен с добрият си външен вид и грубият си подход в опитите си да саботира нацистите. Това, което зрителите не са знаели е, че Крейн се е борил с пристрастяването си към секса, което е причината за разпадането на двата му брака. То не се изразявало само с безбройните му секс приключения с по-млади жени, а се превърнало в мания към камерите и секс филмите. На 29 Юни 1978г. Крейн е открит пребит до смърт в апартамента си в Аризона. Заподозрян номер едно бил Джон Карпентър, но не известният актьор, а приятел на Крейн, който му дал идеята да записва на видео сексуалните си изяви. Той признава, че е бил с Крейн същата вечер, но отрича да го е убил, въпреки че е открита мозъчна тъкан в колата, която е карал. За съжаление случаят още от самото начало не бил разглеждан сериозно от властите и съдебните медици действали немарливо, а Карпентър е на свобода и до ден-днешен.

Даян Фози

daian-fozi
Даян Фози става известна на света с пионерските си изследвания с горили в Африка и усилията й да спре избиването им. През 1967г. Фози открива изследователски център Карисоки в планините Вирунга, Руанда. Снимката й е на корицата на януарския брой на National Geographic през 1970г, където има и снимки на Фози и горилата Пинътс, първият мирен контакт между човек и дива горила. Книгата й „Горили в мъглата” е най-продаваната книга за горили на всички времена и тя продава правата на Юниверсъл за 1 милион долара и продължава с изследванията си. През 1985г. Фози е открита мъртва в леглото си. Убита е с мачете, което е конфискувала от бракониери. Доказателствата водели до работници в изследователския център и всички били арестувани, а по-късно и освободени. Никой не е обвинен в убийството й, но се смята, че са намесени хора от черния пазар и бракониери на горили и други диви животни.
Фози е погребана до най-добрият си приятел, горилата Диджит, в специално гробище в изследователския център, което тя е конструирала за горилите, които е изучавала.

Джули Уорд

dzuli
28 годишната фотографка от Ипсуич била на визита в Кения и е открита мъртва в резервата Масай Мара през 1988г. Разчлененото й тяло е открито дълбоко в дебрите на резервата седмица след като е обявена за изчезнала. Първоначалната теория на властите в Кения била, че е нападната от лъвове и ударена от гръм, но са открити доказателства за човешка намеса и е прието за убийство. Има два съдебни процеса по случая, един през 1992 г. и един през 1998 г., но и тримата заподозрени са оневинени. Случаят привлича международно внимание след усилията на Джон Уорд, бащата на Джули. Той пътува до Африка над 100 пъти и инвестира над 1 милион паунда в опитите си да залови убиеца, но поради загриженост за безопасността на туризма в Кения, няма осъден убиец.

Амбър Хагермън

ambwr
Мисълта за свободно разхождащ се убиец на деца е най-лошият кошмар за жителите на един град. Амбър Хагермън била красиво 10 годишно момиченце от Арлингтън, Тексас. На 13 Януари 1996 г. полицията получила описание на човек, който бързо и насила вкарал Амбър в черния си ван и я отвлякъл. Веднага започнало издирване на вана, но четири дни по-късно тялото на момичето било открито в реката. Гърлото й било прерязано два дни след отвличането. През 2007 г. Терапон Адхан от Такома, Вашингтон бил арестуван като заподозрян в серия от отвличания и изнасилвания на деца в окръг Вашингтон. Той е единственият заподозрян по случая на Амбър, въпреки че не са повдигнати обвинения за това. Понастоящем има награда от $75 000 за информация, която може да доведе до залавянето на убиеца. На името на Амбър Хагермън, в САЩ се въвежда тревога Амбър, която се използва при отвлечени деца.

Тупак Шакур

**FILE**Rap musician Tupac Shakur is shown in this 1993 photo. Another rapper, Proof, was shot in the head Tuesday, April 11, 2006, on the same Eight Mile Road in Detroit that he and Eminem made famous in movies and songs. He joins a long list of rap stars including Shakur, the patron saint of slain rappers, who was famously doomed by his fascination with the "thug life." (AP Photo)

Нощта, в която е убит американският рапър и актьор, познат още като 2Pac и Макавели, е добре документирана. На 6 Септември 1996 г., в компанията на Марион Найт, Тупак започнал вечерта си в Лас Вегас на боксов мач между Майк Тайсън и Брус Селдън, където присъствали и Луис Госет Младши, Чарли Шийн и Реджи Джаксън. След кратко спречкване между него и Орландо Андерсън в лобито на хотела, Тупак изпратил Найт до дома му в предградията на Вегас. Около 10 часа вечерта двамата, заедно с обкръжението си, тръгнали към Клуб 662, където Тупак трябвало да пее. Така и не пристигнали. Когато спрели на червен светофар, колата им била блокирана от три коли, а четвърта минала в ляво и от нея започнала стрелба. От 13-те куршума по колата на Найт, три уцелват Тупак – един в гърдите, един в бедрото и един в ръката. Две от гумите на колата им били спукани при стрелбата, а трета се спукала по пътя за болницата и се наложило да извикат помощ. Парамедиците успяват да закарат Тупак до университетската болница, където бил спешно опериран. След общо три операции и премахването на единия му бял дроб, Тупак умира от раните си шест дни по-късно. Някои казват, че Тупак е убит заради връзките си с бандите, а други – че защото майка му е била Черна пантера. Единственият свидетел, който се съгласил да свидетелства, бил убит два месеца по-късно в Ню Джърси и делото останало неразрешено.

Катрин да Коста

katrina-da-kosta
Проституцията не е най-безопасният начин да си изкарваш прехраната, а за Катрин да Коста се оказало смъртоносно през пролетта на 1984 г. Разчлененото й тяло е открито на две различни места в град Солна, Швеция. Обявена е за изчезнала на 10 Юни, а първите части от тялото й са открити на 18 Юни. Втората част е открита на плаж в Солна на 7 Август. Главата, вътрешните органи, едната й гърда и гениталиите й така и не били открити. Точно липсата на тези органи била основната причина да няма осъден за убийството. Двама доктори – патолог, който работил на двете места и общопрактикуващ лекар, чиято дъщеря имала спомени как баща й извършва убийството, били арестувани и съдени. Поради липсата на доказателства за начинът на убийството нямало начин да се определи дали жертвата не е починала „от естествена смърт”. Съдът бил принуден да освободи двамата заподозрени, на които им били отнети разрешителните за медицина.

Мери Пинчот Мейер

meri-pincot
Мери била жена от висшето общество и е поредната, която е убита заради асоциации със семейство Кенеди. Тя завършила в колеж Васар и отрано започнала да се интересува от комунизма, дори станала член на американската лейбъристка партия. Работела като журналист в списание Мадмоазел и непрекъснато била в компанията на влиятелни хора. Никой не се изненадал когато се омъжила за Корд Мейер, лейтенант от военноморската армия на САЩ, през 1945 г. Две години по-късно напуснала работа за да гледа трите си деца вкъщи. Корд Мейер си осигурил позиция в ЦРУ, а фактът че бил член на комунистическата партия не било проблем. През 50-те години Корд Мейер бил един от главните действащи в „Операция присмехулник” – тайна мисия, чиято цел била да се повлияе на хората с помощта на медиите. Мери също можела да бъде полезна за ЦРУ, но множеството й любовни афери я правили „ненадежден кандидат”. През 1956 г. смъртта на втория син на Мери е причината за развод и още любовни афери. Тя дори се залюбила с дългогодишния си добър приятел, Джон Ф. Кенеди. По онова време малък кръг жени от висшето общество имали план да влияят на решенията на вишестоящите мъже като използват секс и LSD. Мери била една от тези жени и нейната мишена бил самият Джон Кенеди. Мери Пинчот Мейер е убита на 12 Октомври 1964 г., 11 месеца след убийството на Дж. Кенеди. Тялото и е открито с две огнестрелни рани, една в тила и една в сърцето. Изстрелите били направени от близко разстояние, вероятно от упор. След убийството, близките й търсили дневника й и евентуално го открили и изгорили. Роднините й казват, че аферата й с Кенеди била документирана, но нямало информация за убийството му. През 2001г. Корд Мейер е попитан дали знае, кой е убил Мери. Той отговаря „Същите мръсници, които убиха Джон Кенеди.”

Убийствата при езеро Бодом

ejero-bodom

Езеро Бодом се намира близо до Хелзинки във Финландия. На 6 Юни 1960 г. там се е случило ужасяващо масово убийство. Рано сутринта група от четири тийнейджъри, две 18 годишни момчета и две 15 годишни момичета, били нападнати с нож докато спели в палатката си до езерото. Трима били убити, а Нилс Густафсон бил тежко ранен със сътресение и счупена челюст. Въпреки че имало оцелял, нямало следи, които да доведат до арест за нападението. 20 години по-късно, един мъж оставя предсмъртно писмо, в което признава за убийствата. Казва, че е бил продавач на лимонада при езерото и онази нощ е убил младежите. Разследването на полицията обаче, доказва, че признанието му е фалшиво, тъй като по времето на убийствата е бил с жена си. През 2003 г. се появява нова следа, когато професор Жорма Пало разказва за мъж, който е постъпил в болницата онази нощ. Името му е Ханс Асман и бил лекуван от „съмнителни наранявания”. Пало твърди, че именно той е убиецът, но всичко било покрито, защото Асман имал връзки с КГБ. Най-големият обрат настъпва, когато през 2004 г. е арестуван Нилс Густафсон – оцелелият при нападението. Изминали са 44 години от убийствата и Густафсон бил на 62 години. Според официалното изявление „Густафсон избухнал от ревност заради новата си приятелка. Тя е намушкана множество пъти след смъртоносния удар, докато при останалите липсва подобна ярост. „ Стига се до съд, където се оказва, че взетата кръвна проба не е от Густафсон и той е оправдан през 2005 г. Като обезщетение Финландската държава изплаща на Густафсон огромна сума пари „за причинени психически вреди от престоя в затвора”.

Убиецът на прислужниците

prisluznici
Смята се, че Моли Смит е първата жертва на „убиеца на прислужниците” – сериен убиец, който вилнее из Остин, Тексас между 1884 г. и 1885 г. Почти 4 години преди убийствата на Джак Изкормвача, жителите на града са хвърлени в паника, а някои дори твърдят, че убиецът при двата случая е един и същ. Убийствата на поне 7 млади жени се присъждат на убиеца на прислужници, който не само изнасилвал жертвите си, но и ги пребивал или нарязвал до смърт. Понякога оръжието на убийството било брадва, а друг път жертвите били пробождани с нещо остро в ушите или по лицето. Убиецът отвличал жертвите докато спели, поради което на няколко пъти били нападани и мъжете им, които спели до тях. Били извършени множество арести, но всички били освобождавани поради липса на доказателства. До Септември 1885 г. убиецът на прислужници е нападнал осем човека и убил петима. Нещата утихнали за няколко месеца, но тогава на Бъдни вечер през 1885 г. били изнасилени и убити още две жени. Съпрузите и на двете жертви са арестувани и изправени пред съда. Криминалистиката била още в началото си и мъжете били освободени. Убийствата спрели и нямало виновен. През 1888г. в Уатчапъл, Англия Джак Изкормвачът започнал да убива. Един от заподозрените бил малайски готвач, който се наричал Маурис и заплашвал да убие проститутките, но след това изчезнал. През 1885 г. той работел в Пърл Хаус, малък хотел в Остин, Тексас. Информацията е потвърдена и е установено, че готвачът е напуснал през Януари 1886 г. Убийствата в Остин спрели две седмици преди това, а повечето от жертвите се намирали в близост до хотела.

Източник: listverse.com

loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme