Черният Папа – пророчеството на Малахия

papa1_resizedНай-известният апокалиптичен пророк Нострадамус подкрепя древното пророчество на Малахия.

Малахия е роден праз 1094 г. в град Ълстър. Оставеното завещание от него представлява „пророчески каталог“ с описания на 112 папи. Според предсказанието, след папа Йоан Павел ІІ ще има още само двама души на Светия престол. Като последно име в този списък е назован Петър Втори Римски. Точните думи на Малахия са:

„В края на времената мястото в Светата Римска Църква ще заема Петър Римски, а той ще храни несвободните ще на вече множество бедствия. По това време Градът на Седемте Хълма ще бъде унищожен и Чудовищният Съдия ще съди народите. Край.“
garvan2_resizedПредсказанието на Нострада-мус почти дублира това на Малахия. Той нарича последният папа „черен“, с името Петър Римлянина.

Ватиканът никога не е признавал официално тези пророчества. Много от изследователите им обаче остават поразени от точността, с която са описани случващите се събития. Например, Малахия описва 111-ия папа с De Labore Solis – „От мъките на слънцето“. Той е роден в година с пълно слънчево затъмнение.

papa-francis2_resizedПророчествата бяха извадени на дневен ред веднага, след като папа Бенедикт ХVІ шокира света с решението си да се оттегли като глава на Римокатолическата църква. Мнозина свързваха пророчеството на Черния папа с избора на афроамериканец, който ще оглави църквата и ще донесе със себе си само беди и нещастия.

Като фаворит за това бе посочван чернокожият кардинал от Гана Питър Кодво Апиаха Тарксън. Веднага бяха пуснати и слухове, че той е решен, при евентуален негов избор, да възприеме името Петър. Това обаче е в разрез с традицията, тъй като не е прието папата да повтаря името на първия епископ в Рим.

С избора на Хорхе Марио Берголио нещата се успокоиха, но само за малко. Много вярващи са на мнение, че именно той е Черният папа, въпреки че възприе името Франциск. Това е така поради няколко причини.

Новият папа е йезуит. Откакто Игнатий Лойоала създава йезуитския орден през 1534 г., до днес подобно нещо в историята на Римокатолическата църква не се е случвало.

На снимката, на стената до него ясно се вижда образа на Дявола, образувана от сянката, която Франциск хвърля. Поддръжниците на апокалиптичната теория смятат, че сегашния папа е черен, т.е. – въплъщение на Дявола.

Автор: Пламена

Източник: sanovnik.bg

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme