Нели Конуей обяснява защо много хора имат ниско самочувствие (Видео)

Нели Конуей зарадва всички свои приятели и почитатели като ни разясни един много сложен, но в същото време важен проблем – опасно ниското самочувствие

Оказва се, че ние в България бъркаме понятията лично себеуважение, достойнство и нормално самочувствие с незаслуженото високомерие и надценяване без покритие.

Прочетете обясненията на Нели Конуей за да можете лично и сами да вникнете в нейните полезни думи:

“Нека да подобрим самочувствието, не егото!

Самочувствието или мнението, което имате за себе си е важен фактор за това как другите ви приемат и какво мислят за вас.

Като промените мнението си вие можете да проектирате високо или ниско самочувствие към целия свят.

Ниското самочувствие насърчава негативни чувства, докато високото самочувствие допринася за позитивни мисли и изживявания, привлича позитивни хора и прави живота ви пълноценен.

nelly-samocuvstvie-1_resized
Снимка: Личен архив на Nelly Coneway

Високото самочувствие ще повиши вашата енергия и самоуважение, докато ниското самочувствие ще създаде чувство на отчаяние и ще изцеди енергията ви.

Когато имате ниско самочувствие можете да се чувствате сънлив и отпаднал цял ден, и може да се превърнете в най-големия си враг.

Време е да се превърнете в най-големият си почитател и да приемете себе си с любов и уважение.

Йоги Баджан, учителят ми по кундалини йога казваше: “Аз искам да ви запомнят като светци. Не е важно какво другите хора ще кажат за вас, важното е какво вие ще кажете на себе си. Не е важно как другите ви съдят, важното е как вие съдите себе си.”

Т.е. никой не може да ви ограничи. Ако вие искате да се ограничите, да – можете, но иначе всички ресурси на вселената, всички възможности са ваши, използвайте ги!

Загубата на самочувствие може да се случи по време на зачатието – когато родителите не са в духовен унисон и не проектират енергия на любов, може да се получи и когато родителите изпитват страх и несигурност за бъдещето, не са духовно осъзнати и няма хармония помежду ми.

Ниското самочувствие може да се получи и по време на бременността, ако майката и бащата са депресирани, притиснати от проблеми в семейството, биологически, психологически или религиозни различия.

Друг начин по който може да се загуби самочувствието е когато детето израства в среда без любов и подкрепа.

Много важна е и ролята на бащата в първите 6 г, тъй като той оформя куража и самочувствието на детето. Ако бащата или майката са много критични, то детето израства с усещането, че независимо какво прави в живота пак няма да е достатъчно, и има болезнено ниско самочувствие.

Сърдечни благодарности на Нели Конуей, че засегна тази тема, защото днес много хора са направо смачкани от трудния живот, липсата на адекватна реализация и други несполуки!

автор: Милена Христова

Източник: topactualno.com

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme