Личности, които са продали душата си на дявола за власт и слава

nikolo-paganini_resized

Николо Паганини

Пет исторически личности са подозирани от теориите на конспирацията, че са сключили сделки с Дявола точно като доктор Фауст от едноименната творба на Гьоте.

Талантът на Николо Паганини не е всявал доверие сред неговите съвременници и мнозина били убедени, че той е продал душата си, за да свири великолепно на своята цигулка.

Музикантът е бил само на 5 година, когато сам се научава да свири на мандолина, а само 7 години по-късно пише умопомрачителни композиции, останали живи и до днес.

Бурната слава, която му носи неговата музика, обаче го вкарва в капана на хазарните игри и разгулния живот, като само на 22 години той спира да обръща внимание на таланта си.

Според една от легендите по време на концерт на Паганини струните на цигулката му се късат и остава само една, на която той довършва брилянтно изпълнението.

Това кара и църквата да се съмнява в чистата душа на музиканта и дори забраняват погребението му да бъде извършено в Генуа.

Подобна е и историята на блусменът Робърт Джонсън, който е сред музикантите, напуснали този свят на 27 години, пише британският Гардиън.

Преди да стане световно известен, китаристът не е имал особено големи музикални заложби, докато не изчезва мистериозно една вече край Кларксдейл, Мисисипи. Смята се, че там Дяволът му е предложил талант и световна слава срещу неговата душа.

Още на следващия ден Джонсън смайва всички със своите изпълнения и авторски песни. Музикантът умира при доста странни обстоятелства, като все още е загадка къде е погребан.

hitler-11_resized

Адолф Хитлер

Пълен неудачник е бил и Хитлер, преди да се сдобие със слава и да причини една от най-големите трагедии в човечеството. Опитвал е да учи и рисува, но се е провалял на всички изпити.

До 1933 година, когато става канцлер на Германия за изненада на всички немци. Хитлер се самоубива вечерта на 30 април, когато настъпва Валпургиевата нощ.

Бързият и неочакван възход на Наполеон Бонапарт също водят до съмнения, че той е подписал договор с Дявола, за да стане първият император на Франция.

rokfeler-dzon_resized

Джон Рокфелер

Джон Рокфелер, известен и като Дяволският Бил, също забогатява внезапно, а благотворителните акции преди смъртта му се гледат като опит да изкупи греховете си.

инфо: www.http://sanovnik.bg

Подобни публикации


loading...
ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme